Jan De Brandt távozik, Tanase sorsa még nem dőlt el

Új szövetségi kapitánya lesz a magyar női röplabda-válogatottnak, ugyanis a hazai szövetség október 29-i elnökségi ülésén eldőlt: a jövőben már nem a belga Jan De Brandt irányítja a nemzeti csapatot. A férfiválogatottnál egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést.

Távozik a magyar női röplabda-válogatott éléről a belga Jan De Brandt, aki 2014 óta két ízben is szövetségi kapitánya volt a nemzeti együttesnek, amellyel két Európa-bajnokságon szerepelt. 2015-ben a 28 év után Eb-résztvevő magyar női válogatottat a legjobb 12 közé vezette, idén azonban a részben hazai rendezésű tornán nem sikerült a csoportból való továbbjutás, a csapat a 20. helyen zárt, egy győzelemmel és négy vereséggel. A magyar szövetség a kapitányi poszt betöltésére hamarosan felveszi a kapcsolatot a lehetséges jelöltekkel.

„Az elnökségi ülésen a szövetségi kapitányi beszámoló kiegészítésére került sor, amelyben Jan összegezte, ami a válogatottal a nyáron történt. A magyar válogatottnál – 2014 óta – betöltött szerepéről is beszélt, illetve a beszámoló végén nyilvánvalóvá tette, hogy más kihívások után szeretne nézni, ezért megköszönte az eddigi lehetőségeket, így mind a szövetségi kapitányi, mind az eltervezett szakmai igazgatói feladatoktól eltekint. Ahogy ő fogalmazott: csodálatos éveket töltött a magyar röplabdázás berkeiben, viszont jelen pillanatban úgy érzi, hogy nem látja azt a lehetőséget, hogy napi szinten tudna edzésekbe belefolyni, ezért tulajdonképpen arra vágyik, hogy újabb kihívásai legyenek” – nyilatkozta a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt.

Ami a magyar férfi röplabda-válogatottat illeti: az előző két szezonban szövetségi kapitány Bogdan Tanase sorsa még nem dőlt el, az MRSZ két hét múlva tárgyal majd arról, hogy folytathatja-e a munkát román szakember a nemzeti csapat élén.