MTK elleni győzelemmel melegített a Partizani ellen a Vasas

Szombaton egy női Extraliga és három NB I-es mérkőzést játszottak le a bajnokságban. A Vasas két BL-selejtező között az MTK-t győzte le Budaörsön. Az NB I-ben éllovas MÁV Előre Debrecenben nyert, míg üldözői közül a TFSE a Palotát, a Balatonfüred pedig a Gödöllőt győzte le.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0:3 (–16, –21, –16)
Legtöbb pont: Kiss G. 8, ill. Török 13
Tóth Gábor: – Az első szettben sajnos nem úgy ment a fogadás, ahogy megszoktuk, és a támadásbefejezéssel is voltak gondok. A második szettben aztán sikerült kijavítani a hibákat és ekkor méltó ellenfelei voltunk a Vasasnak. A harmadikat is jól kezdtük, de aztán jött egy nyitássorozat, amiből nem tudtunk felállni. Amíg ez minden Extraligás meccsünkön előfordul, addig nem tudunk versenyképesek lenni.
Jakub Gluszak: – A mai terv az volt, hogy megszerezzük a három pontot, ami sikerült is. Mindenkinek igyekeztem lehetőséget adni, nem is abban a felállásban kezdtünk, ahogy szoktunk. Mindenkivel elégedett vagyok, persze voltak hibák, de ez a játék része. Most már készülünk a tiranai BL-visszavágóra.

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE – MÁV Előre-Bericap 0:3 (–11, –22, –15)
Legtöbb pont: Szilágyi 15, ill. Martinez 34
Szombathy András (Eötvös):Sajnos az első és harmadik játszmában ellenfelünk akarata érvényesült, a második szettben mutatott játékunk lehet a jó irány.

 

Szent Benedek-Balatonfüred – Gödöllői RC 3:0 (13, 13, 22)
Legtöbb pont: M. Szkorics 10, ill. Halla, Saáry, Tóth Bagi 7-7
Andrea Milodanovics:A cél teljesítve, a három pont itthon maradt. Ez egy magabiztos győzelem volt, ami nagyon fontos ha a jövőre akarunk fókuszálni. Az első és második szettet könnyedén végigvittünk, mivel a Gödöllő sok hibával játszott, mi meg ezt kihasználtuk és erőteljesen játszottunk. A harmadik szett igazi hullámvasút volt, de 20 pont fölött mi voltunk erősebbek fejben és így nyertünk 3:0-ra.
Szabados István: – Ma sajnos nem voltunk megfelelő partnerek. Nyitásfogadásunk nem volt értékelhető, így viszont kevés lehetőségünk volt eredményesen támadni. Igyekszünk okulni a hibákból.

 

TFSE – Palota 3:0 (19, 20, 17)
Legtöbb pont: Araujo 14, ill. Kiss V., Kriegel 8-8
Leonidasz Gaitanakisz: – Folytatnunk kell azt a munkát, amit elkezdtünk. Célunk, hogy versenyképes maradjon a csapat. Természetesen nagyon fontos volt, hogy ma hazai pályán megnyerjük a mérkőzést. Szeretnék gratulálni a lányoknak, hogy jó teljesítményt nyújtottak. Lépésről lépésre, meccsről meccsre haladunk. Várom az előttünk álló mérkőzéseket.
Valasik Marietta: – Sajnos a mai meccsen nem tudtunk hatékonyan nyitni és támadni. Picit alul becsüljük magunkat, sokszor nem tartjuk be a taktikai tanácsokat, és sajnos sok hibával játszunk. A jövőben keményebben kell dolgoznunk és hinni magunkban! Ma egy jobban felkészült és jól mezőnyöző csapat ellen kaptunk ki. Gratulálok a TFSE-nek!

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 MÁV Előre-Bericap – Pénzügyőr (férfi NB I)
16:30 Dunaferr – Fino Kaposvár (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Sümeg (férfi NB I)
18:00 Debreceni EAC – Szolnok (férfi NB I)
18:30 DVTK Fux – Békéscsabai RSE (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 MAFC-BME – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I); Tv: Sportstream.hu