NB I: háromjátszmás hazai sikerek és szoros szettek

Három élvonalbeli mérkőzést rendeztek szerdán: a női Extraligában a Békéscsaba az Újpestet, az NB I-ben a Diósgyőr a Budaörsöt, a férfiaknál pedig a Kecskemét a Pécset fogadta. Mindhárom meccs hazai sikerrel ért véget és három szettig tartott, de előbbi kettőn a 3:0 ellenére is voltak izgalmas, szoros játszmák.

 

Női Extraliga:
Békéscsabai RSE – UTE 3:0 (24, 12, 21)
Legtöbb pont: Klaric 15, ill. Sanchez és Kojdova 10-10
Vasja Samec Lipicer: – Fiatal a csapatom, nincs még kellő tapasztalata, ezért is volt nehéz az első szett. Szerencsések is voltunk, hogy nyertünk, de ennél majd több kell.
Kántor Sándor: – Az első szettben tizenhét–tizenháromnál voltak rossz megoldások az ütők részéről, ami megbosszulta magát és nem tudtunk felállni, ezért is volt csúnya a második játszma. A harmadik szettben próbálkoztunk, de már nem tudtunk újítani.

Női NB I:
Diósgyőr VTK-Fux – Budaörs 3:0 (23, 27, 17)
Legtöbb pont: Donaghy 17, ill. Vincze S. 9
Toma Sándor: – Örülök, hogy sikerült itthon tartani a három pontot. Próbáltunk végig fegyelmezetten játszani, jóllehet apró technikai hibák be-becsúsztak néha. A végén azért helyén volt a szívünk és a harmadik szettben Donaghy jó nyitás sorozatának is hála megérdemeltem győztünk. Gratulálok az egész csapatnak.
Fekete Krisztina: – Számítottunk arra, hogy ez egy küzdelmes ki-ki mérkőzés lesz. Az első két játszmában több szettlabdát is hárítottunk és kerültünk mi is többször lépéselőnybe, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel. A végjátékokban sok hibával játszottunk.

 

Férfi NB I:
Kecskeméti RC – PTE-PEAC 3:0 (12, 15, 17)
Dávid Zoltán:
– Az történt, amit szerettünk volna. Hoztuk a kötelezőt: jól játszottunk és győzelmet arattunk. Készülünk tovább, edzünk keményen, hogy a hibákat kijavítsuk, és már a következő mérkőzésre kell összpontosítani.
Gyöngyösi Zoltán: – Ellenfelünk néhány kulcsjátékosát pihentetve is ennyivel jobb nálunk, de szégyenkeznünk nem kell, mert igyekeztünk. Az első szett pontjait azért keveslem, de nekünk nagyon furcsa egy ekkora csarnok, hozzá kellett szoknunk. Dolgozunk tovább, most zsinórban lesz három mérkőzésünk, ahol végre le tudjuk mérni, hogy hol tartunk, eddig csak jóval erősebb csapatokkal mérkőztünk, de eljöhet a mi időnk. Sajnos az utánpótlás válogatott elleni mérkőzésünket Kunhegyesre és 17 órára tették, egy hétköznapon, nem tudom, hogy kikkel tudok kiállni.

 

HETI PROGRAM:
Október 24., csütörtök
20:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport
Október 25., péntek
19:00 Jászberény – Hungast Haladás (női Extraliga)
19:00 Vidux-Szegedi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
19:00 TFSE – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
Október 26., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
18:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Extraliga)
18:00 Szent Benedek-Balatonfüred – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 TFSE – Palota (női NB I)
Október 27., vasárnap
16:00 MÁV Előre-Bericap – Pénzügyőr (férfi NB I)
16:30 Dunaferr – Fino Kaposvár (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Sümeg (férfi NB I)
18:00 Debreceni EAC – Szolnok (férfi NB I)
18:30 DVTK Fux – Békéscsabai RSE (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 MAFC-BME – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I); Tv: Sportstream