Fél lábbal már a BL-főtáblán a Vasas

Folytatta Bajnokok Ligája menetelését a Vasas Óbuda, amely a selejtező második fordulójában az albán bajnok Partizani Tirana csapatát fogadta, s győzte le az első mérkőzésen három játszmában. A piros-kékek így fél lábbal már a főtáblán érezhetik magukat, persze még hátra van a jövő csütörtöki visszavágó, de legrosszabb esetben is aranyszettet játszhatnak.

 

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Vasas Óbuda–Partizani Tirana (albán) 3:0 (19, 20, 16)

Budapest, Ludovika Aréna, 850 néző. V: Kovar (cseh), Pop (román).

Vasas: Ana Tiemi 7, Kostelanská 10, Kalicsanyin 8, Kjelstrup 12, Török 19, Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Villám 1, Gyimes. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Partizani: Manns 3, Hudecová 12, Picaku 2, Basa 9, Kilic 7, Kushi 6. Csere: Gjermeni (liberó), Nezaj 1, Beshiri. Vezetőedző: Nejat Sancak

Az eredmény alakulása: I. játszma: 4:0, 7:2, 12:5, 15:6, 18:7, 19:12, 24:17. II. játszma: 0:1, 2:1, 4:3, 4:8, 9:10, 10:13, 15:14, 22:16, 22:14, 24:17. III. játszma: 1:2, 6:3, 7:7, 11:9, 19:13, 24:15.

 

Villámrajtot vettek a piros-kékek, 4:0-nál már időt kellett kérnie az albánok török edzőjének. Ugyan ezután két pontot a vendégek szereztek, de aztán újra begyújtotta a rakétákat a magyar bajnok és őt, majd hét pontra is nőtt a különbség, így a szett közepén jött az újabb időkérés. Főleg nyitásfogadásban gyengélkedett a Partizani (hat Vasas-ász volt a szett termése), Pattogtak el a labdák a liberóról, ráadásul cseréje sem volt a vendégeknek ezen a poszton, mert csak tizenketten voltak. 17:7-nél el is kezdtek rászámolni a csapatra a Vasas szurkolók. Hudecová nyitássorozatával jöttek feljebb az albánok, de komolyabban nem tudtak felzárkózni. A végén ugyan két játszmalabdát is hárítottak, de aztán Abdulazimova blokkja megpecsételte a sorsukat (25:19).

A második szettre már az albánok is „megérkeztek”, s eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, de aztán először az albánok vezettek több ponttal, mindjárt hárommal is, így 4:7-nél Jakub Gluszak kért időt, de még erre is rá tudtak tenni egyet. Ezt követően szerencsére visszazárkóztak egyre a piros-kékek, de a vezetést nem tudták visszavenni egészen 15:14-ig. Ezt követően megint a Vasas percei következtek és a végjátékbán már hattal is vezettek, és aztán hét szettlabdájuk is volt, amiből viszont csak a negyediket értékesítették Abdulazimova ejtésének köszönhetően (25:20).

Jól kezdte a harmadik felvonást a budapesti csapat, és 6:3-nál ez is sima játszmának tűnt, azonban 7-nél egyenlíteni tudtak az albánok. Megint fej fej mellett haladtak a csapatok, szerencsére állandó Vasas-vezetésnél és 14:13 után sikerült ismét ellépnie a piros-kékeknek, igaz, ekkor hattal is és ez már megpecsételte a vendégek sorsát. Kilenc meccslabdája volt a Vasasnak, és a másodikat Kostelanská bombázta be (25:16).

Jakub Gluszak: – Jó taktikát választottunk a mérkőzésre, számítottunk rá, mit játszanak. Persze még nincs vége a párharcnak, még mindig messze van a célunk elérése, de most nagyon elégedett vagyok. Jól röplabdáztunk, remek játékkapcsolatokkal, remélem, hogy így folytatjuk.

Nejat Sancak: – Vízumproblémák miatt nem edzettek velünk a török játékosok, még nem álltunk készen a meccsre. Persze, nem arra készültünk, hogy ilyen teljesítményt nyújtunk, hogy kicsivel több mint egy óra alatt befejeződik a meccs. Hasonló erejű a két csapat, Tiranában igyekszünk mindent megtenni a győzelemért.