Utolsó útjára kísérték Körösfői Lászlót

dav

Hétfőn, a gödöllői köztemetőben kísérték utolsó útjára Körösfői Lászlót, aki 1997 és 2006 között tíz éven keresztül volt a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

 

Az 1990 és 1998 között országgyűlési képviselőként tevékenykedő Laci bácsi – akit 86 éves korában ért a halál – elnökösködése alatt szerepelt utoljára férfi válogatottunk 2001-ben az Európa-bajnokságon.

De egyik alapítója volt a három bajnoki és négy Magyar Kupa-döntőt játszó Gödöllői Röplabda Klubnak is. Az ’50-es évektől a helyi férficsapat NB I-es röplabdajátékosa majd játékosedzője volt. 1981-től egy évtizeden keresztül a gödöllői női csapat edzőjeként is tevékenykedett, majd a Gödöllői RC megalapítása után annak elnökségi tagja, s egészen haláláig pedig Örökös Tiszteletbeli Elnöke volt.

Laci bácsit a Magyar Röplabda Szövetség, a Gödöllői Röplabda Club és Gödöllő Város Önkormányzata is saját halottjának tekintette. Búcsúztatására a gödöllői városi ravatalozóban került sor, amelyen a Magyar Röplabda Szövetséget Ludvig Zsolt főtitkár, Ancsin Ildikó és Dömötör László, az MRSZ elnökségi tagjai, illetve Király Zsolt, az MRSZ Hagyományőrző Bizottságának elnöke képviselte, míg a szövetség és a Gödöllői RC nevében Szabados István, az MRSZ Utánpótlás szakágvezetője, a klub felnőttcsapatának vezetőedzője mondott megható beszédet. Utolsó útjára több százan kísérték el, köztük egykori kollégái mellett a gödöllői klub vezetői, edzői és a felnőttcsapat tagjai is.