Együttműködési megállapodás kötött a Pénzügyőr és a Kistext!

A csütörtöki Kistext SE- Pénzügyőr SE Magyar Kupa meccsen nem csak a pályán zajlottak az események. A mérkőzés előtt Dr. Kovács Miklós a Kistext SE elnöke és Weczera Csaba a Pénzügyőr SE szakosztályvezetője megállapodást kötött arról, hogy a két klub mind utánpótlás, mind felnőtt szinten együttműködik.

 

Az együttműködés nagyban arról szól, hogy közösön karolják fel Budapesten a fiú utánpótlás nevelést és a bázis tömegesítését. A szakmai munkában közös, belső továbbképzésekkel segítik az edzők munkáját és fejlődését. Közös koncepció alapján nevelik az utánpótlást, mely elősegíti a férfi röplabda fejlődését. Várhatóan évek kellenek hozzá, hogy az eredmény szembetűnő legyen, de mindkét klub hosszú távon tervezi a munkát, melyet boldoga, szívvel, lélekkel végez. Emellett nem csak a gyerekek fejlődését, hanem a kiemelt tehetségek menedzselését is egyesített tervek alapján végzik.

A szakmai koncepció és a tehetségek menedzselésének kidolgozásában részt vesz a már fent említett két sportvezető, Dr. Kovács Miklós és Weczera Csaba, valamint Jókay Zoltán a PSE szakmai igazgatója, Kovács Tibor a Kistext SE vezetőedzője és Sztankó Éva a Kistext SE szakmai igazgatója, aki nem mellesleg 35-szörös magyar válogatott röplabdázó. Mindkét klub érdeke a fiú utánpótlás nevelés magasabb szintre emelése, hogy a magyar férfi röplabda színvonala emelkedjen.

A felek hosszútávú sikeres együttműködésben bíznak, melynek első lépése már a napokban megkezdődik. November 3-án a Pénzügyőr SE felnőtt csapatának vezetőedzője, Jókay Zoltán – aki egyben a Testnevelési Egyetem mester oktatója – tart elméleti és gyakorlati továbbképzést a két klub edzőinek.