Nemzetközi kupák: a Partizani Tirana következik a Vasasnak

Eldőlt, hogy az albán Partizani Tirana lesz a magyar bajnok Vasas Óbuda ellenfele a női BL selejtezőjének harmadik fordulójában. A párharc első mérkőzését október 23-án 18 órától játsszák a Ludovika Arénában.

 

A két török és egy-egy szlovák, amerikai és ruandai légióssal megerősített albán bajnok a hazai 3:1-es siker után szerda este 3:2-re idegenben is legyőzte a bosnyák bajnok ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko csapatát, így kettős győzelemmel jutott tovább. A továbbjutás a harmadik játszmában dőlt el, 1:1 után ezt 25:18-ra nyerték az albánok. Az első mérkőzés október 23-án lesz Budapesten, a visszavágót október 31-én rendezik Tiranában.

Közben eldőlt az is, hogy török csapatok lesznek a kazincbarcikai férfi, illetve a kaposvári női csapat ellenfelei a Challenge Kupában. A sorsolásnál még csak azt lehetett tudni, hogy a Vegyész és a Diamant is a Balkán Kupa győztesével játszik majd. Ez a férfiaknál a Tokat Belediye Plevne, a nőknél pedig a Thy Isztambul lett. Ami az időpontokat illeti, egyelőre még csak azt lehet tudni, hogy a férfiaknál az első meccs Törökországban november 12. és 14. között lesz, a visszavágót pedig november 27-én rendezik 19 órától Kazincbarcikán.

Ugyanitt a bajnoki harmadik Fino Kaposvár SE az osztrák UVC Weberzeile Ried ellen játszik november 7-én Kaposváron, míg 27-én19 órakor Ausztriában. A Magyar Kupa- és bajnoki ezüstérmes LV Sport Pénzügyőr egyből a 32-es főtáblán kezd a ciprusi Omonia Nicosiával. A két csapat megállapodása értelmében mindkét találkozót Budapesten, a Kőér utcában játsszák november 10-én és 11-én.

A nőknél a Diamant és a török csapat első meccsét november 6-án 18 órakor kezdik majd Kaposváron, míg a visszavágó 19-én 17 órakor lesz Isztambulban. Ugyanitt a bajnoki bronzérmes Békéscsaba az első fordulóban, a lett Rigas Volejbola Skolával mérkőzik, míg az előző idényben negyedik UTE az orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesével csap össze december 3. és 5., valamint 17. és 19. között. Előbbi párharcban a BRSE, utóbbiban az orosz együttes játssza hazai pályán a visszavágót. A csabaiak a visszavágót december 18-án játsszák 18 órától.

A női CEV-kupában a kupagyőztes Fatum Nyíregyházának román ellenfele lesz a CSM Targoviste személyében. A nyírségiek kiemeltként várták a második számú európai sorozat sorsolását, amelynek értelmében a 32 között december 3. és 5. között idegenben kezdenek, a visszavágót december 17-én hazai pályán játsszák.

 

NEMZETKÖZI KUPAPROGRAM (a magyar csapatok mérkőzései)
Október 23.
18:00 Vasas Óbuda – Partizani Tirana (albán), Ludovika Aréna, női BL-selejtező
Október 31.
18:00 Partizani Tirana (albán) – Vasas Óbuda, női BL-selejtező
November 6.
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Thy Isztambul, női Challenge Kupa-selejtező
November 7.
Fino Kaposvár – Ried (osztrák), férfi Challenge Kupa-seletező
November 12-14.
Tokat (török) – VRCK, férfi Challenge Kupa-seletező
November 19.
17:00 Thy Isztambul – 1. MCM-Diamant Kaposvár, női Challenge Kupa-selejtező
November 27.
19:00 Ried (osztrák) – Fino Kaposvár, férfi Challenge Kupa-seletező
19:00 VRCK – Tokat (török), férfi Challenge Kupa-seletező
December 3-5.
Targoviste (román) – Fatum-Nyíregyháza, női CEV Kupa 1. forduló
Riga (lett) – Békéscsabai RSE, női Challenge Kupa 1. forduló
UTE – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz), női Challenge Kupa 1. forduló
December 10.
Pénzügyőr – Omonia Nicosia (ciprusi), férfi Challenge Kupa 1. forduló
December 11.
Omonia Nicosia (ciprusi) – Pénzügyőr, Kőér utca, férfi Challenge Kupa 1. forduló
December 17.
Fatum-Nyíregyháza – Targoviste (román), női CEV Kupa 1. forduló
December 17-19.
Jenyiszej Krasznojarszk (orosz) – UTE, női Challenge Kupa 1. forduló
December 18.
18:00 Békéscsabai RSE – Riga (lett), női Challenge Kupa 1. forduló