BL: szettveszteség nélkül jutott tovább a Vasas

Folytatta Bajnokok Ligája menetelését a Vasas Óbuda, amely a selejtező első fordulójában a montenegrói bajnok Luka Bar csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel. A piros-kékek még csak játszmát sem vesztettek a párharc során.

 

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Vasas Óbuda–Luka Bar (montenegrói) 3:0 (10, 19, 16)

Budapest, Ludovika Aréna, 700 néző. V: Boulanger (belga), Michlic (lengyel).

Vasas: Ana Tiemi 1, Kostelanská 13, Kalicsanyin 5, Kjelstrup 10, Dékány 6, Gyimes 9. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher, Villám 4, Ambrosio 5, Török 8, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Luka Bar: Tvrdiszics 2, Burzanovics 11, Csarapics 3, Vukovics 9, Petrovics 5, Vukoszlavcsevics 1. Csere: Csenovics (liberó), Durakovics, Raznatovics. Vezetőedző: Vladimir Milacsics

Az eredmény alakulása: I. játszma: 5:2, 8:7, 19:8, 24:9. II. játszma: 4:0, 11:3, 17:11, 22:14, 24:17. III. játszma: 2:2, 7:4, 9:7, 17:9, 20:14, 24:14.

 

Eleinte úgy tűnt, hogy a piros-kékek ott folytatják, ahol Barban abbahagyták – hiszen 5:2-re is vezettek, de aztán a vendégek összekapták magukat és visszazárkóztak 8:7-re –, és aztán így is volt, mert pillanatok alatt 19:8 lett az állás: Ana Tiemi nyitásainál tanácstalanok voltak a montenegróiak, akiknek aztán annak is örülniük kellett, hogy elérték a tíz pontot a szett végére (25:10).

A második szettben is úgy játszott a Vasas a Barral, mint macska az egérrel: pillanatok alatt elhúztak 4:0-ra, majd 11:3-ra is. A szett közepén aztán beállt a születésnapos Bleicher Réka, majd érkezett Villám Lilla és Ambrosio Melani is. Kicsit ugyan szorosabb lett az állás, és Jakub Gluszak ki is kérte mindkét idejét, de igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben a piros-kékek szettgyőzelme, s ezzel már elméletileg is eldőlt a továbbjutás kérdése (25:19).

Maradtak a csereemberek a harmadik szettre is és beállt Török Kata is. Ebben a szokatlan összeállításban kicsit ugyan döcögött a gépezet, de így is végig a piros-kékek vezettek. Aztán Török Kata bombázta szét a montenegrói állásokat és azonnal nyolc pontra nőtt a különbség. Ebből pedig már nem nagyon engedtek a lányok, s a végén tíz mérkőzéslabdájuk is volt (25:16).

Következő ellenfelük az albán Partizani Tirana és a bosnyák ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko párharcának továbbjutója lesz. Az első meccset az albánok nyerték hazai pályán 3:1-re, míg a visszavágót szerdán játsszák. A Vasas következő BL-mérkőzésre október 23-án, szerdán kerül majd sor 18 órától, ugyancsak a Ludovika Arénában.

Jakub Gluszak: – Talán nem a mi szintünkön van a Luka Bar, de jó ellenfél volt, hiszen a játékosaink többsége még nem játszott a Bajnokok Ligájában és szükség van arra, hogy megtapasztalják az atmoszférát. Elégedett vagyok, hogy mindkét mérkőzést három nullára nyertük meg. Nem mondom, hogy jobb lenne egyik vagy másik ellenfél, akármelyik következik, alaposan felkészülünk rá.

Vladimir Milacsics: – Elismerésem a Vasasnak, sok sikert kívánok a folytatásra. Ami minket illet, a fiatalok alkotta csapatunktól senki sem várhatta el, hogy továbbjusson, még a szettnyerés is nagy teljesítmény lett volna. Tapasztalatszerzésnek számított mindkét mérkőzés.