Ötszettes csatában nyert a Pénzügyőr a Fino ellen

Négy férfi és egy női mérkőzést játszottak le vasárnap az NB I-ben. A férfiak rangadóján az előző bajnokságban ezüstérmes Pénzügyőr a bronzérmes Kaposvárt fogadta. Bár az első szettet a hazaiak nyerték, a vendégek innen fordítottak és a negyedik szettben meccslabdájuk is volt, de a PSE előbb hárította ezt, majd kicsikarta az ötödik szettet és végül simán nyerte azt. Ugyancsak az ötödik játszmában dőlt el a MÁV Előre és a DEAC meccse a hazaiak javára, míg a Dunaferr a Szolnokot, a MAFC pedig a Pécset győzte le simán, csakúgy, mint a nőknél Balatonfüred a Budaörsöt.

 

Férfi NB I:
Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár SE 3:2 (18, –19, –20, 28, 6)
Legtöbb pont: Reffatti 17, ill. Horváth Kristóf 27
Jókay Zoltán: – Kellően határozottan kezdtünk, de aztán a Kaposvár játéka is stabilabb lett, lassan olvastuk a játékukat. Sokáig nem találtuk az ellenszert, de a negyedik szettben sikerült rátalálnunk a saját játékunkra, és az izgalmas egyenlítés után, a döntő szettben már nem volt kérdéses a győzelmünk.
Ruben Wolochin: – Nehéz meccset vívtunk. Akár nyerhettünk volna három egyre, de tanulnunk kell a hibáinkból. Összességében azért a csapat jól fejlődik, az edzésekre kell összpontosítanunk, hogy fejlődjünk. Sajnos kevés ehhez hasonlóan erős meccset játszunk, ezek segítenének kitolni a határainkat.

 

Dunaferr SE–Szolnoki RK 3:0 (20, 14, 18)
Legtöbb pont: Majoros 18, ill. Boa 10
Tomanóczy Tibor: – Nagyon örülök a győzelemnek. Az első játszma után sikerült stabilizálni a játékunkat és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Csütörtökön újabb meccs vár ránk a Szolnok ellen a kupában, a hétvégén pedig egy nagy falat, a Pénzügyőr lesz az ellenfelünk, de magunkra figyelünk és igyekszünk minél jobban játszani.
Gulyás Ferenc: – Sajnos elkapott minket egy sérüléshullám és két kulcsjátékosunk is hiányzott, így nem tudtuk felvenni a versenyt a Dunaferrel. Bízom benne, hogy ha felépülnek, akkor egészen más lesz a játékunk és az eredményességünk is.

 

MÁV Előre-Bericap–Debreceni EAC 3:2 (–18, 20, 17, –16, 16)
Legtöbb pont: Salazar 19, ill. Hubicska 24
Németh Ödön: – Kiegyensúlyozott mérkőzésen két egyforma képességű csapat játszott. Sajnos mi kevesebben vagyunk és ezért is nagyon értékes ez a győzelem. Gratulálok a fiúknak!
Fodor Antal: – Mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, nagyszerűen küzdöttek a fiúk. A végén nyert helyzetből veszítettünk. Gratulálok a Fehérvárnak!

 

MAFC-BME–Pécsi TE-PEAC 3:0 (17, 8, 15)
Legtöbb pont: Csoma 12, ill. Pordán 8
Nagy Péter: – Nem kezdtük elég agilisan a meccset, mely meg is látszódott a játékunkon, aztán az első szett második felétől a szerváink és a befejezéseink a megbeszéltek szerint zajlottak. A cserék is pozitívan adtak hozzá a játék képéhez.
Gyöngyösi Zoltán: – Meglepően jól kezdtünk, aztán az első szett végére kijött a reális különbség, ennek ellenére ezzel a résszel elégedett voltam. Sajnos a második szettben nagyon megnyitottak bennünket, nem tudtuk kezelni a támadó szervákat. A harmadik szett is rendben volt, amit tudunk, azt nagyjából hoztuk, cserékkel együtt is, bár a végén azért néhány pontnak még örültem volna. A kupa visszavágón harmadszor is megmérkőzünk a MAFC-cal, most már hazai pályán, remélem ott még előrébb tudunk lépni játékban és pontokban is.

 

Női NB I:
Szent Benedek RA–Budaörsi DSE 3:0 (14, 17, 22)