Győzelemmel rajtolt a Kaposvár, a BRSE és a Fatum

Három női Extraliga és egy NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton. A Kaposvár négy játszmában győzte le az UTE-t, a BRSE viszont sima háromban az MTK-t. A Nyíregyháza Szombathelyen nyert 3:1-re. A MÁV Előre győzelemmel tért vissza az NB I-be.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE 3:1 (19, -16, 20, 19)
Legtöbb pont: Klisura 18, ill. Kojdova 27
Szasa Nedeljkovics: – Egy hazai bemutatkozás egy tétmérkőzésen mindig nehéz. Ma ismét bebizonyosodott, hogy ez egy kiélezett, éles bajnokság lesz. Mindkét csapat hullámzóan teljesített, végül mi kerekedtünk felül. Köszönjük a közönség segítségét!
Kántor Sándor: – Saját magunkat vertük meg a mai mérkőzésen. Amíg a megbeszéltek szerint játszottunk, a terveink szerint alakultak a dolgok, amikor változott a helyzet, már csak futottunk az eredmény után.

 

Békéscsabai RSE–MTK Budapest 3:0 (13, 11, 16)
Legtöbb pont: Glemboczki 12, ill. Takács D., Petőváry 7-7
Vasja Samec Lipicer: – Igyekeztem lehetőséget adni fiatalabb játékosainknak is, hogy hazai közönség előtt átélhessék, milyen egy bajnoki találkozó. Tehettem ezt azért, mert láttam a mérkőzés előrehaladtával, hogy ellenfelünk nem túlságosan erős csapat.
Tóth Gábor: – Tanulni jöttünk Békéscsabára. Sajnos a százszázalékos lehetőségekkel sem tudott élni fiatal csapatunk, van még hová fejlődnünk. A blokkvédekezésen is van még csiszolni valónk, és a taktikai elemek hatékonyabb gyakorlása is vár még ránk.

 

Hungast-Haladás Szombathely–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-18, -21, 26, -14)
Legtöbb pont: Miranda 14, ill. Varga E. 23
Leiszt Máté: – Elismerésem a Nyíregyházának, megérdemelten nyertek, de elismerésem a saját csapatomnak, is szépen küzdöttünk, meg tudtuk nehezíteni a sokkal esélyesebb ellenfél dolgát. Sok biztató jelet láttam a játékban folytatni kell a munkát.
Hollósy László: – Idényeleji, nyögvenyelős, szenvedős mérkőzést vívtunk, de a lényeg, hogy megvan a három pont. A Szombathely veszítenivaló nélkül, nagyon lelkesen játszott, mi pedig nem a legoptimálisabb felállásunkban szerepeltünk, volt néhány hiányzónk. Támadásban a kelleténél több hibát követtünk el, de onnantól minden rendben volt, hogy a negyedik szettben taktikát váltottunk.
(nso.hu)

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap–Gödöllői RC 3:1 (15, -24, 25, 14)
Legtöbb pont: Busa 23, ill. Ratkai 10
Fésüs Irén: – Nem ismertem a Gödöllőt, nem tudtam mi vár ránk. Azt tudtam, hogy magas fiatalokból áll. Mindkét oldalon hullámzó játékot láttam, viszont nagyon akartunk és harcosak voltunk. Berkó Lili irányítását kiemelném, de Sydney Busa is remek napot fogott ki.
Szabados István: – Féltem a bajnoki rajttól, tudtam, hogy két „mezőnyös” csapat feszül egymásnak, de bizakodó vagyok a folytatást illetően, így bármikor ki lehet kapni.
(fehervarvolley.hu)

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:30 Dunaferr SE–Szolnoki RK (férfi NB I)
17.00 Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár SE (férfi NB I)
17:00 Szent Benedek RA–Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 MÁV Előre-Bericap–Debreceni EAC (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME–Pécsi TE-PEAC (férfi NB I), Folyondár utca