Győzött, de pontot vesztett a Vasas a jászberényi nyitányon

Egy-egy női Extraliga és NB I-es, valamint egy férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntőt játszottak le pénteken. A bajnoki címvédő Vasas csak a döntő játszmában tudta kicsikarni a győzelmet Jászberényben, és a TFSE is az ötödik szettben nyert Diósgyőrben.

 

Női Extraliga:
Jászberény–Vasas Óbuda 2:3 (-15, 18, -13, 23, -10)
Legtöbb pont:
Ventura 17, ill. Török 21.
Makai Péter: – Maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, amit lehetett, kihoztunk magunkból. Centerben és a szélső ütők posztján minőségibb játékosaik vannak a Vasasnak, de nem feltétlenül ez döntött. A végén azonban több ki nem kényszerített hibánk volt. Volt azért két olyan szett, amikor túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, de amikor fegyelmezetten játszottunk, akkor az meglátszott a védekezésünkön – és ezáltal az eredményen is.
Jakub Gluszak: – A szezon elején nem meglepő, hogy ennyire hullámzó volt a játék. Amikor a nyomás a csapatomon volt, az olykor meglátszott az eredményen. Végül is az döntött, hogy a döntő játszmában kevesebbet hibáztunk. Ezzel együtt ez a mérkőzés jó lecke volt számunkra, hogy minden ellenfelünkre oda kell figyelnünk, hiszen egyik csapat sem fogja könnyen megadni magát nekünk.
(nso.hu)

Női NB I:
Diósgyőri VTK-FUX–TFSE 2:3 (18, -21, -22, 22, -12)
Legtöbb pont:
Donaghy 22, ill. Araujo 20.
Toma Sándor: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, amin kijött a női röplabda minden szépsége. Jól kezdtünk, de aztán többször is hullámvölgybe kerültünk. Amit taktikailag elterveztem, azt az elején szépen tartotta a csapat, de a ki-ki játékban a ellenfelünk volt a jobb. Sajnálom, hogy az ötödik játszmában sok hibát elkövettünk, ezen múlt a meccs.
Leonidas Gaitanakisz: – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. A hosszú felkészülésünk során belekezdtünk több új dologba is, amivel, kompetitívvé tettük a játékunkat és a hozzáállást. A mai meccsen is jól játszottunk, főleg nyitásban és blokkban voltunk nagyon eredményesek, de fontos volt a játékosok hozzáállása és akarata, ami kellett a mai győzelemhez. A DVTK erős ellenfél, jól is játszottak, de így is sikerült nyernünk ellenük.

Férfi Magyar Kupa- nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
VRC Kazincbarcika–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (15, 14, 18)
Kazincbarcika, 250 néző. V: Vári, Soltész.
Vegyész: Juhász 8, Páez 4, Péter Márton. 3, Blázsovics 9, Braga 15, Árva 10. Csere: Dudás (liberó), Bibók 3. Vezetőedző: Marek Kardos.
Szeged: Bitó, Farkas-Baráti 10, Honti 2, Kiss 3, Demcsák 4, Csányi 8. Csere: Borsi (liberó), Váradi (liberó), Bodnár 1, Péter Márk, Sarnyai. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Marek Kardos: – Délelőtt a konditeremben kaptak komoly terhelést a fiúk, úgyhogy ez a mérkőzés remekül illett a mai nap programjába.
Nusser Elemér: – A három Kazincbarcika elleni összecsapás jól szolgálta a felkészülésünket a Sümeg elleni találkozókra. Kiderült ezeken az összecsapásokon, kik azok, akikre komolyan számíthatok a meccseken.
(vrck.hu)

 

A HÉTVÉGI PROGRAM:
Október 12., szombat
17:00 MÁV Előre-Bericap–Gödöllői RC (női NB I)
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE (női Extraliga)
18:00 Békéscsabai RSE–MTK Budapest (női Extraliga)
19:00 Hungast-Haladás Szombathely–Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga)
Október 13., vasárnap
16:30 Dunaferr SE–Szolnoki RK (férfi NB I)
17.00 Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár SE (férfi NB I)
17:00 Szent Benedek RA–Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 MÁV Előre-Bericap–Debreceni EAC (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME–Pécsi TE-PEAC (férfi NB I), Folyondár utca