Fiatal csapattal vág neki a bajnokságnak a BRSE

A MTK Budapest elleni szombati Extraliga-mérkőzéssel hivatalosan is megkezdődik a Békéscsabai Röplabda SE számára a 2019–20-as szezon. Ebből az apropóból szerdán a békéscsabai városháza dísztermében sajtótájékoztatót tartottak, melyen Molcsányi Rita a csapat ikonja újabb két évre meghosszabbította a szerződését.

 

A csapat idén fiatal magyar, főként saját nevelésű játékosokkal és három idegenlégióssal kezdi az idényt. Baran Ádám klubelnök bevezetőjében elmondta, hogy ugyan sokan távoztak, több területről is, de a klub egységes, mindenki a közös célokért dolgozik.

– Nem kívánok hangzatos ígéreteket tenni, szerethető, fiatal csapatunk van, melyben az átlagéletkor még a huszonkét évet sem éri el. A tisztán magyar játékosokat foglalkoztató MTK után a BRSE-nél szerepel a legkevesebb külföldi játékos az Extraligában. – jegyezte meg Baran Ádám, aki röviden bemutatta a játékosokat. Nem tartja kizártnak, hogy tesznek még bejelentéseket a keretet illetően, hiszen hosszú szezon vár még a csapatra.

A BRSE idén három sorozatban indul, a 8 csapatos Extraligában, a Magyar Kupában és a Challenge Kupában. A ligában csabaiak mellett a Vasas, a Nyíregyháza, az Újpest, a Jászberény, Kaposvár, az MTK és a Haladás szerepel majd. A klubvezető a szakírók véleményét idézve azt mondta, minden idők legerősebb női röplabda-bajnokságára készülnek.

A Magyar Kupában a DVTK együttese, míg a Challenge Kupában lett Rigas Volejbola Skola ellenkezd a BRSE.

Hatalmas az érdeklődés a szezon iránt, az egyesület eddig közel négyszáz bérletet értékesített már, minden eddigi rekordot megdöntve.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, hogy a klub a város egyik legfőbb reklámhordozója. A városvezető büszke arra is, hogy jól haladnak a Békéscsabai Röplabda Akadémia kivitelezési munkái, mely projektre a kormány közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Vasja Samec Lipicer, a gárda szlovén vezetőedzője hangsúlyozta, Békéscsaba egy olyan város, amely alkalmas arra, hogy csak a munkára koncentráljon, akár napi 14-16 órában. Ebben családja is segítheti, 2 éves kisfiát be is íratták az óvodába, ahol már több magyar szót meg is tanult.

A szakvezető leszögezte nem fél a kihívásoktól, hisz a fiatalokban, tudja, hogy időnként hullámzó lesz a teljesítményük. Ugyanakkor hozzátette, hogy a csapat erőssége lehet a klub győztes mentalitása, valamint az, hogy olyan szurkolótábor van a csapat mögött, amely sokat segíthet majd a hazai és idegenbeli mérkőzéseken is.

A békéscsabai születésű Molcsányi Rita elmondta, kemény felkészülésen vannak túl, a csapat jól összeszokott, az új játékosok is gyorsan beilleszkedtek, és nagyon örülnek annak, hogy az első tétmérkőzést hazai pályán, a szurkolók biztatása mellett játszhatják.

A sajtótájékoztató végén Baran Ádám ünnepélyesen bejelentette, hogy a magyar válogatott libero két évvel meghosszabbította a szerződését, azaz 2022. május 31-ig biztos, hogy a csapat játékosa marad. A felek a helyszínen látták el kézjegyükkel a megállapodást.