BL: Idegenben is magabiztosan nyert a Vasas

Megkezdte Bajnokok Ligája menetelését a Vasas Óbuda, amely első BL-selejtezőjén a montenegrói bajnok Luka Bar csapatát győzte le idegenben is magabiztosan. A hazaiak egyik játszmában sem tudtak húsz pont fölé jutni, a harmadikban pedig még a tízet sem érték el.

 

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Luka Bar (montenegrói)–Vasas Óbuda 0:3 (–12, –17, –7)

Bar, 200 néző. V: Kuculasz (görög), Szimics (szerb).

Luka Bar: Tvrdisic 1, Burzanovic 7, Carapic, Vukovic 7, Petrovic 6, Vukoslavcevic 1. Csere: Cenovic (liberó), Durakovic, Barjaktarovic, Smlovic, Martinovic. Vezetőedző: Blazo Dobrkovic.

Vasas: Ana Tiemi 1, Török 16, Kalicanin 11, Kjelstrup 10, Dékány 13, Abdulazimova 6. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes, Villám 1, Bleicher R. 1, Ambrosio, Hajós 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Az eredmény alakulása: I. játszma: 4:8, 7:16, 10:21. II. játszma: 6:8, 12:16, 12:21. III. játszma: 0:8, 2:16, 5:21.

 

Szanja Kalicsanyin centertámadása jelentette a Vasas BL-történetünk első pontját, de szép lassan minden pályán lévő Vasas-játékos feliratkozott az eredményjelzőre. Hamar kiütközött a két együttes közötti játéktudásbeli különbség, így gyorsan tíz pontra nőtt a differencia. A piros-kékek keveset hibáztak, ez pedig bőven elég volt, hogy könnyedén, 20 perc alatt besöpörjék a nyitófelvonást (12:25).

A második szettet jobban kezdte a Luka Bar, vezetett is, de Dékány Bernadett vezérletével sikerült visszavenni a vezetést. Jakub Głuszaknak néhány perccel később mégis időt kellett kérnie, mert egymás után rontottak bele a labdamenetekbe játékosai. 12-12 után viszont állva hagyta riválisát a vendégcsapat, amely 10:1-es sorozatot produkált. A végén pedig már hiába zárkóztak a hazaiak (17:25).

A harmadik játszma Török Kata remek nyitássorozatával indult, s 8:0 után rövidesen 13:1-et mutatott az eredményjelző, természetesen a vendégcsapat javára. A folytatás sem hozott különösebb változást, a hazaiaknak a tízből sem sikerült kijutnia ebben a játszmában, így magabiztos győzelemmel kezdődött a Vasas BL-menetelése (7:25).

Jakub Głuszak: – Elégedett vagyok, amiért jöttünk, azt elértük. A lányok megvalósították a megbeszélt taktikát, az ellenfelet a remekül helyezett nyitásainkkal megzavartuk, csak magas labdákból tudtak támadni, erre pedig jól felkészültünk. Nem követtünk el sok hibát, erőteljes, jó röplabdát mutattunk be. A párharcnak még nincs vége, de a visszavágó előtt a pénteki bajnoki mérkőzésünkre koncentrálunk. Szeretnénk Budapesten is nyerni, és kettős győzelemmel bejutni a második fordulóba.

A visszavágót október 15-én játsszák a Ludovika Arénában.

(vasasvolleyball.hu/hunvolley)