Könyvbemutató Tálas Zsuzsannával – Így lettünk bajnokok

dav

Megjelent a Karácsony egyik könyvslágerének ígérkező, „Így lettünk bajnokok” című sportolói portrékötet, amelyben számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló között a röplabdázást Tálas Zsuzsanna reprezentálja.

 

A kötetet Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László jegyzi, s a 372 oldalas könyv harminc jelenlegi magyar élsportoló sajátos szemszögből megírt portréjának, másutt soha nem olvasott történeteinek gyűjteménye, amelyben a klasszisok gyermek- és fiatalkorát, felnőtté válásig terjedő időszakát dolgozták fel a szerzők.

A könyvben olyan kiválóságok mellett kapott helyet női válogatottunk feladója, Tálas Zsuzsanna, mint az olimpiai bajnok vívó Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron, a tornász Berki Krisztián, a gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a kajakozó Szabó Gabriella és Kammerer Zoltán, vagy a vízilabdázó Varga Dénes.

A könyv bemutatóját csütörtökön tartották a budapesti MOM Szabadidőközpontban, amelyen részt vett Tálas Zsuzsanna és édesanyja, egyben nevelőedzője Fésüs Irén is. Az eseményt moderáló Hajdú B. István meg is jegyezte, hogy a könyvben szereplők közül Zsuzsi az egyetlen, aki az édesanyja cseréjeként léphetett pályára bajnoki mérkőzésen.

“Már a felkérés is nagy megtiszteltetés volt, de akkor még nem is tudtam, hogy milyen illusztris társaságba kerülök. Röplabdázóként nem gondoltam volna, hogy olimpiai és világbajnokok sorával kerülhetek egy kötetbe és itt most a sajtótájékoztatón egy színpadra. Ez nem csak nekem, de a sportágra nézve is hatalmas megtiszteltetés” – mondta el honlapunknak az 1. MCM-Diamant Kaposvár háromszoros Eb-résztvevő, Európaliga-győztes feladója, akitől a neves rádióriporter, Török László készítette az interjút a könyvbe.

A sajtótájékoztatón egyébként Zsuzsin kívül az olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella és Kammerer Zoltán, a világbajnok birkózó Sastin Marianna és Bácsi Péter, a világbajnok öttusázó Marosi Ádám, a világbajnok úszó Rasovszky Kristóf, az ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő Péni István, az Európa-bajnok cselgáncsozó Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós, a vb-bronzérmes gátfutó Baji Balázs és az Európa-bajnok vízilabdázó Keszthelyi Rita vett még részt a könyv főszereplői közöl.

A könyv már kapható a könyvesboltokban és az online könyváruházakban, míg a MediaBook Kiadó webshopjában (mediabook.hu) kedvezményes áron rendelhető meg.