Teljes az OIB döntő mezőnye, a Kaposvár legyőzte az UTE-t a junioroknál

A férfi juniorbajnokság után a fiúknál és a lányoknál is teljes már a májusi hatos döntő mezőnye, miután a múlt hétvégén lejátszották az elődöntők második körét is.

A lányoknál az első csoportból az UTE és az MTK, a másodikból a Vasas és a Nyíregyháza, míg a harmadikból a Békéscsaba és a Gödöllő jutott a fináléba. Utóbbinak ehhez elég volt a harmadik helyen végezni, mert az őket megelőző serdülő válogatott eredményei nem számítottak bele a tabellába, míg a csoport negyedik tagja, a Szolnok sérülés és rosszullét miatt két mérkőzésre már nem tudott kiállni.
A leány Országos Ifjúsági Bajnokság döntősei: Békéscsabai RSE, Gödöllői RC, MTK-Budapest, Nyíregyháza, UTE, Vasas Óbuda

A leány OIB eddigi eredményei és tabellái

A fiúknál csak két elődöntős csoport volt, így azokból csak egy-egy csapat hullott ki: mégpedig a Kazincbarcika és a Győr. Utóbbiak csak rosszabb szettarányuk miatt szorultak a MAFC-Felsőváros mögé. Amúgy a stabil utánpótlásbázisok kerültek még a fináléba: az egyik csoportból a székesfehérváriak mellett a Kaposvár és a Kecskemét, a másikból a Dunaferr, a Szolnok és a Pénzügyőr.
A fiú Országos Ifjúsági Bajnokság döntősei: Dunaferr SE, HÉP-Kecskeméti RC, Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO, MAFC-Felsőváros, Pénzügyőr SE, Szolnoki Főiskola RKSI

A fiú OIB eddigi eredményei és tabellái

A női juniorbajnokságban matematikailag még mindig nem biztos a Vasas és a Nyíregyháza automatikus döntőbe jutása, ugyanis a hétvége rangadóján a Kaposvár az ötödik játszmában kicsikarta a győzelmet az UTE ellen, így még behozhatja a hátrányát. Ráadásul mindkét előbbi csapat játszik még a lilákkal, a kaposváriakra viszont könnyebb mérkőzések várnak. Ebből a szempontból az UTE van a legkellemetlenebb helyzetben, hiszen nekik a két nagyágyú közül legalább az egyiket le kellene győzniük a biztos négybe kerülésért.

A női junior-bajnokság eredményei:
Nyíregyháza – BDSE-Emericus 3:0 (9, 4, 16)
TFSE – Vasas Óbuda 0:3 (–10, –23, –13)
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – ÚTE 3:2 (16, 22, –18, –22, 15)
Jászberényi Röplabda Klub – Palota RSC 3:0 (13, 16, 12)
Békéscsabai RSE – Gödöllői Röplabda Club 3:0 (19, 16, 18)

A női OJB eddigi eredményei és tabellái