Öt magyar páros is főtáblás Bibionéban

Ezen a hétvégén rendezik az olaszországi Bibionéban a hagyományos őszi Beach Volley Marathont, amelyen idén is számos magyar kettős indult. A férfiaknál hat, a nőknél hét magyar érdekeltségű páros volt tagja a mezőnynek, amelyből öt fel is jutott a 32-es főtáblára.

 

A hölgyeknél 85 páros indult, s közülük került ki a 32-es főtábla mezőnye. A mieink közül Győri/Czene, Dénesi Brigitta és amerikai párja, Anna Prokofieva, a Radnóti/Kovács és a Papp/Soós Verseg duó is sikerrel vette a kvalifikációt.

A lányok közül végül a legjobban az idei csepeli ob-fordulón ezüstérmes Czene Adrienn és a Siófokon második Győri Panna kettőse, akik végül a 17. helyen zártak, illetve Papp Zita és Soós Vercseg Zsuzsa szerepeltek, akik a 13. helyen zártak.

A férfiaknál egy páros jutott fel a főtáblára, mégpedig a 2015-ös bajnok Soós Izsák, illetve Berkes Zoltán, ők a 25. helyen végeztek.

A küzdelmek a hármasok és a négyesek tornájával folytatódik, ugyancsak több magyar érdekeltséggel. A trióknál Czene Adri és az U22-es ezüstérmes Kemenczei-ikrek, Fanni és Flóra például veretlenül nyerték csoportjukat, és a vegyes négyeseknél pedig Czene és Győri edzőjükkel, a korábbi bajnok Bagics Bencével és egy Uruguay-i játékossal kiegészülve ugyancsak csoportgyőztesek lettek.

Az elmúlt években szép magyar sikerek születtek a tornán, hiszen egy éve Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, két éve pedig Lutter Lakatos Enikővel lettek bronzérmesek a női párosoknál, a női hármasok küzdelmeit pedig egy éve Bálint Melinda, Háfra Dominika és Szabó Dorottya nyerte meg.