Címvédést és BL-főtáblát tervez a Vasas

Már egy hónap sincs hátra a bajnokság rajtjáig, a csapatok zöménél kialakultak a játékoskeretek és már javában zajlik a felkészülés. Sorozatunkban először a női Extraliga csapatait vesszük sorra, amelyet a bajnoki címvédő Vasassal kezdünk.

 

A piros-kékek hat év után hódították vissza a bajnoki címet és nagyjából együtt tudták tartani az aranyérmet kiharcoló keretet – maradt a vezetőedző, a lengyel Jakub Głuszak is –, mi több, további minőségi erősítést is sikerült véghez vinniük, hiszen az Universiadén negyedik helyet elérő és az idei Eb-n szereplő válogatott két játékosa, Bleicher Réka és Gyimes Zsófia mellett az eddig Nyíregyházán szereplő szerb center, Szanja Kalicsanyin és a dán Trine Noer Kjelstrup csatlakozott a csapathoz.

A piros-kékek a hétvégén Nyitrán szerepeltek egy négyes tornán, ahol úgy lettek tornagyőztesek, hogy a házigazdákat, az ugyancsak szlovák Pezinokot és a cseh Frydek Misteket is egyaránt 3:0-ra győzték le, azaz még szettet sem veszítettek.

Persze, az óbudaiaknak kell a legjobban igyekezniük, hiszen október 8-án és 15-én már Bajnokok Ligája selejtező vár rájuk, a kettő között pedig Jászberényben kezdik az Extraligát, márpedig a piros-kékek célkitűzései között a címvédés mellett egyértelműen szerepel a BL-főtáblájára kerülés, amely magyar csapatnak eddig még soha nem sikerült.

Amint azt a vezetőedző, Głuszak kiemelte, a selejtezős sorsolásra nem lehet panasz, úgy érzi, megvan az esély arra, hogy csapatával történelmet írjanak.

“Nemcsak magamnak, a lányoknak vagy a klubnak, hanem az egész magyar röplabdázásnak nagyszerű eredmény lenne, ha feljutnánk a főtáblára. Ez kell, hogy legyen a célunk októberben” – nyilatkozta a lengyel szakember a klub honlapján.

Mint ismert, a Vasas a BL-selejtező első körében a montenegrói bajnok Luka Bar ellen lép majd pályára, míg továbbjutás esetén az albán vagy a bosnyák aranyérmes vár rájuk.

 

A Vasas Óbuda játékoskerete: Ayshan Abdulazimova (azeri – center), Ambrosio Melani (center), Bleicher Réka (feladó), Dékány Bernadett (ütő), Gyimes Zsófia (center), Hajós Aliz (ütő), Juhár Dalma (liberó), Szanja Kalicsanyin (szerb – center), Trine Noer Kjelstrup (dán – átló), Mária Kostelanská (szlovák – ütő), Mihály Dorka (liberó), Ana Tiemi Takagui (brazil – feladó), Török Kata (ütő), Villám Lilla (átló)

A szakmai stáb: Jakub Gluszak vezetőedző, Kőnig Gábor (másodedző), Krystian Pachlinski (pályaedző), Kleczli Csaba (statisztikus), Töviskes Ákos (gyúró)