Rekordnézőszám az Európa-bajnokságon

Rekordot jelentő 240 ezer néző látogatott ki a női röplabda Európa-bajnokság mérkőzéseire. A négy helyszínen – Budapest mellett Ankarában, Lódzban és Pozsonyban – megrendezett kontinenstorna ezzel megdöntötte a korábbi, 2015-ös csúcsot.

 

Akkor a belga-holland közös rendezésű Eb-t valamivel több mint százezren nézték a helyszínen a CEV adatai szerint. A két évvel ezelőtti, azeri-grúz tornán 69 625 néző látogatott ki a csarnokokba.

A több mint kéthetes, immár 24 csapatos Eb-n a legtöbben a vasárnapi, ankarai fináléra váltottak belépőt: a szerb–török összecsapáson 13 040 néző látta a helyszínen, amint a címvédő szerbek nagy csatában, 3:2-re nyernek.

A Papp László Budapest Sportarénában lejátszott mérkőzések közül – itt napijegyeket lehetett váltani – az augusztus 24-i (ezen a napon játszották a magyar–román meccset) és az augusztus 28-i (magyar–horvát) napokra kelt el az összes belépő, ami több mint ötezer nézőt jelentett azokon a napokon. Magyarországon ennyien röplabdamérkőzésen, több mint három évtizede nem voltak.

(MTI/Hunvolley)