Eb: harcra készen a budapesti nyolcaddöntő résztvevői

Vasárnap játsszák a női röplabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőit. Budapesten, a Papp László Sportarénában Hollandia Görögországgal, Azerbajdzsán pedig Bulgáriával játszik. Ankarából már megérkezett a görög és a bolgár csapat is – amelyek nem is olyan régen jártak Magyarországon, hiszen előbbiek részt vettek a Savaria Kupán, utóbbiak pedig egy éve itt nyerték meg az Arany Európa Ligát – és túl vannak az első edzéseken. Szombaton közös sajtóbeszélgetést tartottak a budapesti nyolcaddöntőn résztvevő válogatottak szövetségi kapitányainak és csapatkapitányainak részvételével.

 

Azerbajdzsán

Giovanni Caprara: – A csoportmeccsek során folyamatosan fejlődtünk, de hiányolom a stabilitást, olykor széteső volt a játékunk. A bolgárok ellen már nem hibázhatunk, mert az végzetes lehet. Végig néztem az ellenfél meccseit, harcos játékkal legyőzhetjük őket.

Odina Aliyeva: – Az, hogy másodikak, nagyon jó eredmény, de a játék még nem volt az igazi. Amikor bajban voltunk, Polina Rahimova mentett meg minket, de ez hosszú távon nem jó. Nyitásfogadásra nagyon kell figyelni, ha azon nem tudunk javítani, bajban lehetünk, de minden esélyünk meg van a továbbjutásra.

 

Bulgária

Ivan Petkov: – Örömmel tértünk vissza Budapestre egy év után, hiszen tavaly itt nyertük meg az Európa Ligát. Persze az egy más szint volt, de úgy érzem, hogy a kezdeti, franciák elleni botlás után egyre jobb formába lendültünk, és az azeriek ellen is igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Hiszünk magunkban, és abban, hogy tovább tudunk jutni.

Elica Vaszileva: – A csoportmeccseken még lehetett kísérletezni és akár botlani, mostantól azonban minden mérkőzés nagyon kemény és nehéz lesz, de ha tudásunk legjavát adjuk, akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást. Nagyon jól érezzük magunkat itt Budapesten, ahol remek körülmények vártak minket.

 

Görögország

Guilermo Naranjo Hernandez: – A mi csoportunk volt a legnehezebb. Úgy gondolom, hogy jól szerepeltünk, arra koncentráltunk, hogy legyőzzük a riválisainkat és kiharcoljuk a továbbjutást, ezt pedig sikerült elérni. Alig három hét alatt a világ tíz legjobb csapatából hárommal is játszunk. Ez most egy nagy lehetőség számunkra, hiszen ritkán szoktunk ilyen szintű ellenfelekkel megmérkőzni. Nem készülünk külön a hollandokra, meglátjuk, hogy vasárnap mire megyünk majd ellenük.

Sztiliani Hrisztodulu: – Büszke vagyok rá, hogy sikerült bejutnunk a nyolcaddöntőbe. A hollandok kiemelkedően erősek, de a legjobbunkat akarjuk nyújtani és minden pontért megküzdünk, nem fogjuk megadni magunkat.

 

Hollandia

Jamie Morrison: – Jól játszottunk a csoportkörben, annak pedig nagyon örülök, hogy minden játékosomnak tudtam játéklehetőséget adni. Izgatottan várjuk a vasárnapi mérkőzést, a görögök nagyon jók, de győzni akarunk. Pénteken kirándultunk egy nagyot Budapesten, de mostantól visszaállunk a rendes kerékvágásba és mostantól már a nyolcaddöntőre koncentrálunk.

Maret Balkenstein-Grothues: – Jobban van már a bokám, ma már tudtam edzeni is. A csoportkörben úgy nyertünk, hogy játszmát sem vesztettünk, és egyértelmű célunk, hogy Ankarában folytassuk. A vb-selejtezőn találkoztunk már a görögökkel, amely jó csapat, de az a feladatunk, hogy megállítsuk őket. Nálunk nagyon erős a csapategység, és már alig várjuk, hogy újra pályára léphessünk.

 

Moravszki Babett