“Képesek vagyunk a bravúrra a horvátok ellen”

A magyar női röplabda-válogatott tagjai a hétfői, azeriektől elszenvedett vereség után immár előre tekintenek és a Horvátország elleni találkozó jár a fejükben.

 

A lányok az Eb-újonc Észtország elleni győzelemmel kezdték a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Ezt követően azonban mind a román, mind pedig a legutóbbi Eb-negyedik azeri csapat legyőzte a mieinket. A továbbjutást illetően nehéz, de nem reménytelen helyzetből várja a folytatást Jan De Brandt csapata. Bleicher Réka szerint verhető ellenfél volt az azeri válogatott.

„Szerintem simán benne volt a csapatban, hogy megtudjuk verni az azeri csapatot. Azonban, ahogy a románok ellen, ezúttal is túl sok hibát vétettünk. Emiatt nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet.”– nyilatkozta a csapat feladója.

A szerdai, Horvátország elleni összecsapás kiemelten fontosnak ígérkezik, ugyanis a mieinknek mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportból. Molcsányi Rita szerint a szerdai ellenfél is megzavarható, amiből profitálhat a csapat.

“Ha a klasszis átlójukat kevés ponton tudjuk tartani, illetve sikerül a többi játékost is elbizonytalanítani, akár már a mérkőzés elején, akkor jó esélyünk lehet, hiszen ők is emberből vannak és szét tudnak esni fejben. Az ő mélypontjaikat kell majd megragadnunk, hogy mi szárnyalni tudjunk. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog.”

A liberónk szerint, a válogatottban minden évben benne van legalább egy bravúr meccs és itt az ideje, hogy ez a teljesítmény végre a pályán is megmutatkozzon.

“Ennek a válogatottnak az egyik nagy erénye, hogy eddig minden válogatott szezonban volt egy olyan meccs, ami a bravúr kategóriába esett, akár megnyertük, akár több szettes lett, mint az előzetesen várható volt. Nagyon bízom benne, hogy a horvátok elleni lesz ez a bravúr nekünk.” – zárta mondandóját Rita.

A Magyarország-Horvátország összecsapást szerdán este 18:00 órakor rendezik a Papp László Sportarénában.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók!

 

Szalagyi Áron