A főpolgármester, valamint az európai és a honi röplabda csúcstalálkozója

A női röplabda Európa-bajnokság budapesti csoportmérkőzéseinek fővédnöke, Tarlós István találkozott a városházán, hétfőn délelőtt Alekszandar Boricsiccsal , az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) elnökével, illetve a honi röplabdaszövetség képviselőivel.

 

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a röplabdázás iránt az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés, ami többek közt a sportág erőszakmentességén alapul. Az 56 tagországot számláló CEV több projektet indított a fiatal korosztályok irányába a sportág népszerűsítésre, főleg az általános iskolások körében. A CEV elnöke a magyar röplabdázás újbóli fellendülésének jelét látja abban is, hogy először a sportág történetében az Európa-bajnokság egyik csoportkörét a magyar fővárosban rendezik. Fontos a szurkolótábor bővítése is, melyre jó példa a finn-észt közös szurkolói klub fellendülése, aktivitása, jelenléte a budapesti Eb-n.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a főváros szívesen otthont ad kiemelkedő sporteseményeknek, melyek körében örömmel fogadták a röplabda Európa-bajnokságot is. Idén Európa Sportfővárosa Budapest, ami tükrözi a sport iránti általános figyelmet és a sport támogatását. A főpolgármester köszönetet mondott a helyszínválasztásban megnyilvánuló bizalomért a CEV vezetésének és hangot adott a hazai szervező munka elismerésének is a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) felé.

A látogatáson részt vett Hanno Pevkur, a CEV alelnöke, az észt szövetsége elnöke és Ludvig Zsolt, az Eb főszervezője, az MRSZ főtitkára is.