Már az azeriekre koncentrál női válogatottunk

Továbbra is hatalmas a médiaérdeklődés a magyar női röplabda-válogatott budapesti Eb-szereplése kapcsán. A pihenőnapon a csapat négy játékosa Nagy Eszter, Németh Anett, Pekárik Eszter és Tóth Fruzsina adott interjút többek között a Nemzeti Sportnak és az M4 Sportnak.

 

„Előzetesen abban reménykedtünk, hogy két mérkőzést követően hat ponttal fogunk állni, azonban tegnap a románok voltak jobb formában, és a szerencse is melléjük pártolt. Egy világversenyen az ember napról-napra él, egy hét alatt öt mérkőzésen kell a legjobbunkat nyújtani, ami jelentős kihívás egy fiatal csapatnak. Békéscsabai játékosként már megszoktam, hogy sok szurkoló előtt léphetek pályára, de ilyen közönség előtt még én sem játszottam karrierem során. Szeretnénk nekik meghálálni a buzdítást, minden erőnkkel azon leszünk, hogy ünnepelhessünk még győzelmet ezen az Eb-n” – mondta el a találkozón nyolc blokkpontot szerző center, Pekárik Eszter.

A szurkolók megadták az eddigi két mérkőzésünk alaphangját, nagyon jó látni, hogy ennyien szeretik Magyarországon a röplabdát. Sajnos a tegnapi mérkőzésen sokat hibáztunk, amit a románok könyörtelenül kihasználtak, így ezúttal pont nélkül maradtunk. Véleményem szerint az azerieknek és a horvátoknak is tudunk meglepetést okozni, elsősorban utóbbiaknak szeretnénk visszavágni az Európa-ligában elszenvedett két szoros vereségért. Az azeriek magasabbak, így ellenük nagyon szervezetten kell védekeznünk, ha sikeresek szeretnénk lenni” – nyilatkozta a válogatott másik centere, Nagy Eszter.

„Az észtek és a románok ellen is valódi csapatként játszottunk, s a jövőben is ez lehet a legfőbb erősségünk riválisainkkal szemben. Sajnos a románok elleni mérkőzés végére elfáradtunk, s támadásban időnként kihagyott a koncentrációnk. Levontuk a tegnapi mérkőzés tanulságait, de nem keseredtünk el, hiszen van még lehetőségünk bizonyítani az Eb-n” – emelte ki Tóth Fruzsina, a csapat liberója.

„Sokat készültünk a románok elleni rangadóra, de sajnos így sem sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Azonban mostanra sikerült lezárunk magunkban a történteket, és kizárólag az előttünk álló két mérkőzésre koncentrálunk. A szünnapokon igyekszünk a helyszínen megnézni riválisaink mérkőzéseit, s a rendelkezésre álló felvételek segítségével a lehető legrészletesebben feltérképezni őket. Fizikailag és mentálisan is erősnek érzem a csapatot, hiszem, hogy az azeriek és a horvátok ellen is reális esélyünk van a győzelemre” – mondta el érdeklődésünkre a mieink eddigi két találkozóján összesen 40 pontig jutó átló, Németh Anett.

Ezt követően a hétfői esti, azeriek elleni mérkőzésre készülő magyar női válogatott tagjai a helyszínen tekintették meg a Hollandia–Azerbajdzsán mérkőzés első két játszmáját.

Patai Gergely