Sajtóbeszélgetés: már mindenki a rajtot várja!

Már csak egy nap van hátra az idei női röplabda Európa-bajnokság rajtjáig. Már megérkeztek a csapatok és túl vannak az első edzéseken is. Csütörtökön közös sajtóbeszélgetést tartott a budapesti csoport hat válogatottjának szövetségi kapitánya és csapatkapitánya. Érdekesség, hogy a hat csapatból mindössze az észtek edzője saját nemzetbéli, három csapatnak (azerin, horvát, román) olasz, egynek (holland) pedig amerikai szövetségi kapitánya van, a magyar csapaté pedig ugye belga.

 

Az első budapesti mérkőzést a horvátok és az azeriek játsszák, ezt követi a holland és a román csapat összecsapása, végül a magyar–észt meccsre kerül sor.

Horvátország

Daniele Santarelli: – Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk Budapesten, az Európa-bajnokságon. A világ egyik legjobb edzője ül a holnapi ellenfelünk kispadján. Nagyon össze kell szednünk magunkat, ha győzni akarunk.

Samantha Fabris: – Végre kezdődik az Európa-bajnokság, eddig azért dolgoztunk, hogy megmutathassuk a tudásunkat. Jó csapatokkal játszunk majd, de mi is a legjobbunkat akarjuk nyújtani az Eb-n.

 

Azerbajdzsán
Giovanni Caprara: – Budapest gyönyörű város, nagyon örülünk, hogy itt játszhatunk. Mindössze három hivatalos mérkőzésünk volt az Eb előtt, úgyhogy sok a kérdőjel még nálunk, igyekszünk mérkőzésről mérkőzésre építkezni.
Odina Aliyeva: – Mindenki nagyon várja már a tornát. Remek csapatunk van egy remek edzővel. Mindenki a legjobbját akarja nyújtani a válogatottban, és a legjobb eredményt elérni, csakúgy, mint két éve a hazai rendezésű Eb-n, amikor negyedikek lettünk.

Hollandia
Jamie Morrison: – Budapest az egyik kedvenc városom, Európa pedig a röplabda hazája. Várjuk már nagyon a mérkőzéseket, igazi kihívás lesz számunkra az Európa-bajnokság.
Maret Balkestein-Grouthers: – Nem foglalkozunk azzal, hogy minket kiáltottak ki a csoport esélyesének. A románoknál remek játékosok játszanak, de igyekszünk mi is a legjobb teljesítményt nyújtani, és csak a saját játékunkra koncentrálni.

Románia
Luciano Pedulla: – Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a hollandok több érmet szereztek az utóbbi Eb-ken, egy igazi topcsapat. A legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük, de nem csak holnap, hanem minden mérkőzésen.
Nneka Onyejekwe: – Izgatottan várjuk már az Európa-bajnokság rajtját. Egy remek csapat lesz majd az ellenfelünk, nagyon ki kell majd tennünk magunkért.

Észtország
Andrei Ojamets: – Nekünk minden mérkőzés nagyon nehéz lesz, hiszen ilyen szintű versenyen még nincs tapasztalatunk. Már az is óriási siker volt az észt röplabdázás számára, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Mindenesetre egy remek erőfelmérő lesz a számunkra, hogy ilyen erős csapatok ellen játszhatunk.
Julija Mönnakmae: – Jól felkészültünk az Európa-bajnokságra, és nem adjuk majd olcsón a bőrünket. Nehéz lesz a magyarok elleni kezdés, hiszen hazai pályán játszhatnak, és a csarnokban várhatóan majdnem mindenki ellenünk szurkol majd.

Magyarország
Jan De Brandt: – Alig várjuk már az első mérkőzést. Holnap nem csak magunkért, hanem a közönségért is küzdeni fogunk. Több, mint három hónapja készülünk az Eb-re, ideje megmutatni, hogy mit is tudunk igazából.
Bokorné Liliom Rita: – Boldogok, de fáradtak vagyunk az eddig elvégzett sok munkától. De mindenki nagyon várja már a rajtot, az Észtország elleni mérkőzés pedig remek tapasztalatszerzési lehetőség. Lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk.