Nem gondolta volna, hogy egyszer Budapesten ér el sikereket

A Pénzügyőr SE vasárnap este három szettben legyőzte a Kecskemétet, így története során először, bejutott a férfi röplabda NB I. elődöntőjébe. A csapat 11-szeres válogatott feladója, Tóth András – Weczera Csaba vezetőedző társaságában – az M4 Sportreggeliben beszélt a szép sikerről.

A szakvezető szerint az elmúlt négy év munkájának eredménye az idei sikersorozat: a fővárosiak előbb az ezüstéremig meneteltek a Magyar Kupában, majd bejutottak a legjobb négy közé a bajnokságban. Tavaly nyáron sikerült olyan játékosokat igazolni, akik már nem profik, de még azon a szinten vannak, hogy a magyar bajnokságban képesek jó eredményeket elérni. Közülük az egyik a feladó, Tóth András.
„ 2016 nyarán lettem tagja a Pénzügyőrnek – emlékezett vissza a válogatott feladó. – Előtte arra a döntésre jutottam, hogy a munka mellett szeretnék csak röplabdázni, vagyis heti 3-4 edzést tudok vállalni, emellett pedig odafigyelek az erőnlétemre is. Jó közösségbe csöppentem, és utólag elmondhatom, hogy a csapatmunka hozta meg a remek eredményt. Az volt a célunk, hogy a legjobb négy közé jussunk a bajnokságban; én így készültem, ezért dolgoztam végig.”
A Pénzügyőr SE röplabdázói azt vallják: nagyon fontos, hogy legyen erős budapesti férficsapat is az élvonalbeli mezőnyben. Bagicsék szereplése jót tehet a magyar férfi röplabdának, ráadásként nagy a lehetőség az utánpótlásbázis növelésére is. A fiúk természetesen az elődöntőbe jutás után sem dőlnek hátra, hiszen a bajnokság még egyáltalán nem ért véget.
„Nagyon örülök, hogy felkerült a röplabda térképére a klubunk – folytatta Tóth András. – Korábban vidéken játszottam, Kecskeméten, Kaposváron, Dunaújvárosban és Dágon, és akkoriban nem gondoltam volna, hogy a fővárosban is röplabdázom majd egyszer. Nekünk jelenleg abból kell élnünk, amit az edzéseken csinálunk. Óriási koncentráció szükséges mindenkitől, aki munkából vagy iskolából jön a tréningekre. Jó a hangulat, nincsenek viták, ezzel is talán többek, erősebbek vagyunk másoknál. A Vegyész RC elleni párharc három nyert mérkőzésig tart. Az alapszakaszban kiderült: tudjuk, mit kell játszani a borsodiak ellen, és úgy érzem, képesek vagyunk a továbbjutásra ellenük is.”