A Vasas is elkezdte a felkészülést

Egy délelőtti erőnléti és egy délutáni labdás edzéssel elkezdte felkészülését a női bajnoki címvédő Vasas Óbuda a 2019/2020-as szezonra.

 

“Hosszú és fárasztó idény áll előttünk, várhatóan rengeteg mérkőzéssel, így ennek megfelelő lesz az alapozás időszaka” – fogalmazott évadnyitó beszédében Jakub Głuszak, együttesünk lengyel vezetőedzője, aki áprilisban hat év után vezette bajnoki aranyéremig a Vasast.

A bajnoki cím hozományaként az együttes története során először elindulhat a Bajnokok Ligájában, ami nem kis kihívást jelent mind a stábnak, mind a játékosoknak.

“Edzőként én már átéltem, milyen a BL-ben játszani: ha erre gondolok, most is kiráz a hideg. Szeretném, ha mostani csapatom is megtapasztalhatná, milyen a világ legjobb röplabdázói ellen pályára lépni, mert a legnagyobb sztárok ellen játszva láthatják, tapasztalhatják meg, hol tartanak, mennyire keményen kell még dolgozniuk” – tette hozzá a szakvezető, aki a Chemik Policéval rendszeres résztvevője volt az elitsorozatnak.

Głuszak kiemelte, a selejtezős sorsolásra nem lehet panasz, úgy érzi, megvan az esély, hogy történelmet írjon a csapat.

“Nemcsak magamnak, a lányoknak vagy a klubnak, hanem az egész magyar röplabdázásnak nagyszerű eredmény lenne, ha feljutnánk a főtáblára. Ez kell, hogy legyen a célunk októberben” – adta ki az első hónap legfontosabb feladatát a lengyel szakember.

Mint ismert, a piros-kékek a BL-selejtező első körében a montenegrói bajnok Luka Bar ellen lépnek majd pályára, míg továbbjutás esetén az albán vagy a bosnyák aranyérmes vár rájuk.

Az új sorozat mellett több újdonság is van csapatunk életében: Krystian Pachlinski személyében új erőnléti- és pályaedző érkezett a klubhoz, illetve Töviskes Ákossal immár főállású gyúróval is kiegészült a szakmai stáb.

Sarlós Márton ügyvezető azt mondta, ezzel a kerettel nem lehet más cél, mint feljutni a BL-főtáblára, illetve döntőbe jutni a Magyar Kupában és a magyar bajnokságban is.

“Tudjuk, nagyon nehéz lesz mindhárom, hiszen Európa elitsorozatának 20 csapatos főtáblájára odakerülni hihetetlenül kemény feladat. Emellett a magyar bajnokság is évről évre erősödik, most sincs ez másként: a Nyíregyháza, a Békéscsaba, az UTE és a Kaposvár remekül erősített, de a Jászberény, a Haladás és az MTK ellen is maximális koncentrációra lesz szükség minden egyes mérkőzésen” – fogalmazott az ügyvezető.

A felkészülés csakúgy, mint egy évvel korábban, ezúttal is a Folyondár utcában zajlik majd, s a budapesti edzőmérkőzések mellett várhatóan idén is részt vesznek a brnói nemzetközi felkészülési tornán, emellett pedig egy kaposvári tornára van meghívása a csapatnak.

(Forrás: vasasvolleyball.hu)