Megizzadtak, de végül győztek az Eb-hősök az U18-as ob-n

Vasárnap rendezték meg az U18-as korosztály küzdelmeit az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon. A lányoknál Vecsey Fanni és Vasvári Zsófi, a fiúknál pedig Szalai Viktor és Apró Barnabás szerezte meg az aranyérmet.

 

Bár a júniusi badeni Európa-bajnokságon magyar rekordot jelentő nyolcadik helyen végzett az SRSE-s Vasvári Zsófi és a gödöllői Vecsey Fanni, azóta a két lány nem indult együtt versenyen, ráadásul előbbinek már a negyedik versenye volt a vasárnapi hat nap alatt, míg utóbbi hármon indult. A fáradtság jelei is látszódott a lányokon, így aztán kissé döcögősen indult számukra a nap, de így is hozni tudták győzelmeket (volt, hogy sorozatban négy szettlabdát hárítva).

Az elődöntőbe azonban kis híján beletört a bicskájuk, ahol az U16-os bajnok Gubik Hanna és Puskás Sára alaposan elpáholta őket az első szettben és a másodikban is vezettek öt ponttal. Azonban nem véletlenül jutott a nyolc közé az Eb-n a teremröplabdában is Európa-bajnoki résztvevő Vecsey és az U20-asok között néhány napja testvérével már egy bajnoki címet begyűjtő Vasvári: innen is fel tudtak állni, és a végén mérkőzéslabdákat hárítva 23:21-re nyerték a második szettet. Azonban a döntő játszma is óriási izgalmakat hozott, és bár előbb utóbbiaknak volt egy meccslabdája, ezután háromszor is a Beach Sport SE kettőse nyithatott a döntőbe kerülésért. Végül azonban Vecseyék maradtak higgadtabbak, 19:17-re nyerték a szettet, így a másik ágról a fináléba jutó Kovács Kata és Kun Stefánia ellen döntőzhettek, s ezt a meccset már viszonylag könnyedén hozták és gyűjtötték be a bajnoki címet is.

A bronzérmet Gyűrűs Boróka és Réthelyi Orsolya szerezte meg, akik egy szoros és egy sima játszmában diadalmaskodtak az elődöntőben teljesen elfáradó Gubik és Puskás ellen.

A fiúknál a döntőben volt szükség a harmadik játszmára, addig azonban Szalai Viktor és Apró Barnabás, valamint Petik Csanád és Udvarhelyi Márton is játszmavesztés nélkül menetelt. A fináléban előbbiek jutottak előnyhöz és szereztek vezetést egy viszonylag sima játszmában, azonban utóbbiak egy nagyon szoros, 22:20-as szettel egyenlítettek. A döntő szettben azonban már csak egy csapat volt igazából a pályán, ezt 15:8-ra nyerte Szalai és Apró, s lett ezzel a korosztály bajnoka. A bronzérem a Sándor Bernát, Suba Róbert kettősé lett, akik a kisdöntőben Fekete Boldizsárt és Dóczi Domonkost győzték le.

 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Lupa tó
U18 lányok:
1. VECSEY FANNI (Gödöllői RC)/VASVÁRI ZSÓFI (SRSE)
2. KOVÁCS KATALIN/KUN STEFÁNIA (SRSE)
3. GYŰRŰS BORÓKA (SRSE)/RÉTHELYI ORSOLYA (Kispest SE)
4. GUBIK HANNA/PUSKÁS SÁRA (Beach Sport)
5. BÚTOR ANNA/SZABÓ ANNA (Gödöllői RC)
5. PETRÉD IMOLA/SZABÓ ZSÓFIA (ÓSSC)
5. DOMJÁN FLÓRA (SRSE)/BALOGH EMMA (UTE)
5. ZOMBORY LILI/OROSZ HENRIETT (SRSE)
9. SOROMPÓ KINGA/TÓTH LILLA (Gödöllői RC)
9. KIRSCH KITTI/ÖRMÉNYI ANNAMÁRIA (SRSE)
9. HORVÁTH ANNA/CSÁKÁNY ZINA (SRSE)

U18 fiúk:
1. SZALAI VIKTOR/APRÓ BARNABÁS (SRSE)
2. PETIK CSANÁD/UDVARHELYI MÁRTON (SRSE)
3. SÁNDOR BERNÁT/SUBA RÓBERT (SRSE)
4. FEKETE BOLDIZSÁR/DÓCZI DOMONKOS (SRSE)
5. TARI BENCE/VERESS ÁKOS (SRSE)
5. KISPÁL BALÁZS/SZÉKELY PÉTER (Pénzügyőr)
5. BUSZ BARNABÁS (Pénzügyőr)/ÉLIÁS BALÁZS (SRSE)
5. PIROS ÁDÁM/MUNKÁCSI LEVENTE (Dunakanyar)
9. BORBÉLY BOLDIZSÁR/PETIK BALÁZS (SRSE)
9. BANDI BERNÁT/TÁLOS PÉTER (Tatabányai Amazonok)
9. PETRÉD ZSOMBOR/SZABÓ GERGŐ (Pénzügyőr)
9. PERNECZKY MIHÁLY (Pénzügyőr)/BOGÁNCS BÁLINT (Malév SC)