Ezüstérem és negyedik hely Törökországban

Két legjobb női párosunk az elmúlt hétvégén Törökországban szerepelt egy meghívásos, pénzdíjas tornán, emiatt hagyták ki az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulóját.

 

„Még júniusban, Grúziában a Kontinentális Kupán kaptunk egy meghívást a rivális török válogatottól a hopai versenyre, amit mind a négyen el is fogadtunk” – mondta el ezzel kapcsolatban az egyik résztvevő Szabó Dorottya. – „Úgy gondoltuk, hogy a jövő hétvégi országos bajnokság döntője előtt jól beleilleszkedik a felkészülésünkbe, ha nem csak a hazai mezőny ellen lépünk homokra, hanem egy ilyen nemzetközi tornán veszünk részt.”

A női versenyen nyolc páros indult, amelyek közül a hazaiak négy, a grúzok és a mieink pedig két-két párossal képviseltették magukat. A tornán ezúttal Háfra Dominika és Szabó Dorottya szerepelt jobban a mieink közül, hiszen ők három győzelemmel megnyerték csoportjukat, így egyből az elődöntőbe kerültek, amit ugyancsak sikerrel vívtak meg, s csak a fináléban szenvedtek vereséget attól a török párostól, amellyel a mieinknek a Kontinentális Kupán is meggyűlt a baja.

„A végére már elfáradtunk, ráadásul ez a török páros nagyon jó. A grúziai Kontinentális Kupán még azért meg tudtuk szorongatni őket, de azóta még tovább fejlődtek, és közben megnyerték a török bajnokságot is. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt számunkra ez a három nap, ami majd kamatozik a Lupa tónál, az országos bajnokságon és az azt követő héten, a World Tour-versenyen is.”

Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra ezúttal egy mérkőzést tudott megnyerni a csoportjában, így kellett még játszaniuk egy meccset a négy közé jutásért is, ám azt az akadályt sikerrel vették, az elődöntőben azonban kikaptak a végső győztes duótól, és a bronzmérkőzést is elvesztették. Összességében azonban az ezüstérem és a negyedik hely remek teljesítmény volt a mieinktől.

„Nagyon sokan kilátogattak a mérkőzésekre, a három nap alatt gyakorlatilag végig teltház volt. Érdekes volt egyébként a közönség reakciója a különböző akciókra. Ha beejtettél egy labdát az ellenfél térfelére, legyen az bármilyen briliáns mozdulat, az különösebben nem váltott ki semmilyen reakciót belőlük, ha viszont nagyot ütöttünk, vagy vetődtünk, akkor azt hatalmas ovációval fogadták, függetlenül attól, hogy sikeres volt-e, vagy sem. Nagyon jól éreztük magunkat a kint létünk alatt, a törökök nagyon jó vendéglátók voltak” – összegezte a tapasztalatokat a legutóbbi két országos bajnokságon ezüstérmet szerző Szabó Dorka. – „Most már azonban az ob-döntőre és a budapesti World Tourra koncentrálunk, bár egyiken sem lesz könnyű dolgunk, főleg az utóbbin jött össze félelmetes mezőny, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében.”