Többre számítottak, de a kilencedik helyet megcélozzák

A múlt héten, hazai pályán, váratlan vereséget szenvedett a TFSE együttese a női NB I-ben a közvetlen riválisnak számító budaörsiektől, így a 10. helyre csúszott vissza a tabellán. A fővárosiak csapatkapitánya, Tóth Eszter úgy nyilatkozott: a szezon elején többre számítottak az eddig elért eredményeknél, de a pontvadászat végén szeretnének odaérni a kilencedik helyre.    

Tizenöt mérkőzésen mindössze kétszer győzött a TFSE, így a lányok lélekben már az alsóházi rájátszásra készülnek. A budapestiek csapatkapitánya, Tóth Eszter biztos benne, hogy a jut még sikerélmény a társaságnak.
„Valóban többre számítottam a szezon előtt: szerettünk volna az első nyolcba bekerülni – mondta Tóth Eszter. – Nekünk a legfontosabb feladatunk az alapjátékunk stabilizálása lenne, ezen munkálkodunk az edzéseken. A szezon végén szeretnénk megcsípni a kilencedik helyet, és jó lenne a folytatásban minél több jó mérkőzést játszani. A mezőny első részéhez tartozó csapatok ellen a tisztes helytállás lehet a célunk, a közvetlenül előttünk állókkal pedig izgalmas összecsapásokat vívnánk, aminek bármi lehet a végkimenetele. Sajnos, a múlt héten, a Budaörs elleni meccset kicsit túl izgultuk. Ez volt a fő probléma, és kikaptunk 3:2 arányban. Pénteken a Vasast fogadjuk, szeretnénk úgy lejönni a pályáról, hogy azt mondhassuk, mindent megtettünk, az eredménytől függetlenül. Azt örömmel mondhatom, hogy nálunk a közösség nagyon jó, sokan közülünk a legjobb barátokká váltak, mindenki jól kijön a másikkal Ez fontos!”
A 24 esztendős, 185 centi magas ütő 28 pontja sem volt elég a sikerhez a BDSE ellen. Eszter egyébként, társaihoz hasonlóan, a tanulás mellett sportol az élvonalban:
„Jelenleg a második diplomámat szeretném megszerezni, kínai szakon tanulok. Ez az iskola remekül kiegészíti az első diplomámat, amit a nemzetközi tanulmányok szakon szereztem, szintén az ELTE-n. Nekem a legfontosabb mindig is az iskola lesz, így teljesen profi körülmények között egyelőre nem tudnék játszani. Az egri röplabdás évek után éppen az iskola miatt hagytam ki néhány évet, aztán a Közgáz NB II-es csapata következett, ez pedig már a második szezonom a TFSE játékosaként.”
Eszter még elárulta: már várja a strandröplabda-szezon kezdetét; párjával, Szabó Dorkával szeretne még jobb eredményeket elérni a tavalyinál, és esetleg egy-két külföldi versenyre is eljutni, a tapasztalatszerzés jegyében.