Negyedik, hetedik és kilencedik hely Pulából

Tegnap ért véget a pulai European Global Challenge torna.

Az U18-as korosztályban csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a magyar ifjúsági válogatott Hungary Red névre keresztelt fele, majd a negyeddöntőben amerikai ellenfelét legyőzve a döntőért is játszhatott. Az elődöntőben egy kiváló holland alakulattal csaptak össze a mieink és egy bírói hibákkal tarkított mérkőzésen végül négy szettben alulmaradtak, ám emelt fővel hagyhatták el a pályát, hiszen óriási küzdelemre késztették idősebb, tapasztaltabb ellenfelüket. A bronzmérkőzésen a csehek korosztályos csapata volt az ellenfél, ám a zárónapon már kissé fáradtan mozgott együttesünk, így végül a negyedik helyen végzett Kőnig Gábor csapata, amely kiváló eredmény a javarészt két-három évvel idősebbek alkotta mezőnyben.

Az ifik másik fele, azaz a Hungary Green már a nyolcaddöntőben is érdekelt volt, ám hatalmas küzdelemben, öt szettes mérkőzésen alulmaradtak amerikai ellenfelükkel szemben, így ők a továbbiakban a helyosztókon voltak érdekeltek. Az alsóágon azonban már nem találtak legyőzőre a mieink, folyamatosan javuló játékkal végül a kilencedik helyet szerezték meg.

Az U23-as korosztályban Horváth András junior válogatottja két győzelemmel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett, így a kiírás értelmében az 5-8. helyért játszhatott. Az utolsó játéknapon, a helyosztók során lányaink előbb két szettben kikaptak, majd három szettben legyőztek egy-egy amerikai ellenfelet, így a tornát a hetedik helyen zárták.
Tegnap este még egy hatalmas záróünnepség várt csapatainkra, melyet négy keményen végigdolgozott nap után meg is érdemeltek a lányok és a stábtagok.

HUN Red U18: Märcz Mira, Darvas Hanna, Kindrusz Doroti, Rieder Evelin, Radnai Lili, Sinka Dalma, Ligárt Anna, Tóth Luca, Olcsváry Dóra, Stankovics Alinda.
HUN Green U18: Turcsányi Zita, Flach Dóra, Szatmári Júlia, Radnai Luca, Bánki Borka, Imre Zsófia, Jakab Boglárka, Monteiro-Németh Lilien, Budai Viktória, Kucsera Jázmin.
Stábtagok: Kőnig Gábor (szövetségi kapitány), Csépke Gábor (másodedző), Batári Csaba (statisztikus), Töviskes Ákos (masszőr), Sarlós Márton (csapatvezető).
HUN U23: Boros Réka, Pécsi Petra, Kump Alíz, Orosz Bianka, Szűcs Gréta, Takács Viktória, Szabó Lili, Sziládi Viktória, Csóri Flóra, Correa Nadine, Manninger Luca, Kiss Anna, Szerencsés Mimi, Rády Boglárka.
Stábtagok: Horváth András (szövetségi kapitány), Bene Róbert (másodedző), Heim Gábor (gyógytornász), Ollé Krisztián (masszőr)

Sarlós Márton