Lekerültek a hálók a kispesti pályáról

A múlt hétvégén lezárult egy fejezet: a polgármesteri utasítást végrehajtva lekerültek a hálók a Kispesti Uszoda napozókertjében felállított pályákról. Ezzel ért véget Magyarország legrégebbi és legnagyobb strandröplabda komplexumának története.

 

Mint ismert, a XIX. kerület polgármestere néhány helyi lakos tiltakozása miatt úgy döntött, hogy július 13-tól mindenféle strandröplabdázó tevékenységet be kell szüntetni a Kispesti Uszoda területén. A lakosoknak az okozott problémát, hogy a versenyek és az edzések során száll a por, valamint a labdák pattogásának hangja is zavarja őket.

A pályákon 1992 óta rendeztek minden évben versenyeket, 2015-ben itt került sor például az országos bajnokság döntőjére is, de rendszeresen az ob-fordulók egyik színhelye volt, és pénzdíjas nemzetközi versenyeket is rendeztek a közben nyolcpályásra növelt létesítményben, amelynek bővítéséhez néhány éve a Magyar Röplabda Szövetség is többmilliós támogatást nyújtott.

A polgármester annak ellenére sem volt hajlandó változtatni döntésén, hogy a bejelentést hatalmas felháborodás övezte, s a pályák meghagyásáért indított petíciót közel másfélezren írták alá.

A Kispest SE elnöke, Kerekes Balázs szomorúan tudatta az MRSZ-szel a történteket, ugyanakkor bizakodva tekint a jövőbe.

„Sajnos ebben az idényben már nem lehetnek edzések a komplexumban, ami a bajnokság véghajrájában igen sok felnőtt- és utánpótláskorú játékost érint hátrányosan. Ami némi optimizmusra ad okot, az a polgármester úr ígérete, mely szerint októberben mindenképpen foglalkozni akar majd a probléma megoldásával.”

Egy lehetséges terv szerint a pályákat áttelepítik majd az ugyancsak a XIX. kerületben található Tichy Lajos Sportcentrum területére, amely a Katona József utcában található. Mondjuk az uszoda egyik nagy előnye az volt, hogy néhány perces sétára helyezkedik el a 3-as metró végállomásától, míg az alternatív helyszínt tömegközlekedéssel a Határ útról közlekedő busszal lehet megközelíteni. Ellenben van esély arra, hogy ezt a sportcentrumban létesítendő pályák esetlegesen befedésre kerüljenek.

Természetesen az ügy további fejleményeiről, és a tárgyalások eredményeiről a továbbiakban is igyekszünk majd beszámolni.