Női NB I: A Gödöllő szettet rabolt Békéscsabán

Nem született meglepetés a női NB I szombati két mérkőzésén, ha csak az nem, hogy a hetedik helyezett Gödöllő volt a harmadik csapat az alapszakaszban, amely játszmát nyert a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba ellen, ráadásul idegenben. Ezt követően azonban beindult a csabai henger, és a Nyíregyházának sem okozott gondot a Budaörs legyőzése.

Fatum Nyíregyháza – Budaörsi DSE 3:0 (13, 13, 15)
Nyíregyháza, Continental Aréna. V: Suba, Jámbor.
Nyíregyháza: Vacsi 9, G. Franchesco 5, Valdez 11, Leidgeb 5, Villám 9, Szombathelyi 7. Csere: I. Franchesco, Tóth F. 2 (liberók), Andrejkovics 3, Sitku 2, Kundrák 1. Vezetőedző: Horváth András.
Budaörs: Szabó L. 3, Imreh 3, Selmeczi 3, Rácz 6, Horuczi 3, Vezsenyi 7. Csere: Szabó D. (liberó), Boller, Farkas E., Roma 1. Megbízott edző: Bagics Bence.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:5, 8:6, 11:13, 17:13, 18:23. II. játszma: 4:2, 11:3, 21:5, 24:6. III. játszma: 3:0, 9:3, 14:5, 22:7. IV. játszma: 8:3, 12:4, 15:11, 23:12.

MESTERMÉRLEG
Horváth András: – Fegyelmezetten, végig odafigyelve röplabdáztunk, ennek megfelelően sikerült magabiztos, 3:0-s győzelmet aratnunk, csakúgy, mint egy héttel korábban a TFSE ellen.
Bagics Bence: – Sajnos hiányzott Antal Anett a csapatunkból, ezért meg kellett változtatnunk a nyitásfogadási taktikánkat. Ez azt eredményezte, hogy instabil lett a fogadásunk. Hogy ha sikerül ezt stabilabbá tennünk, és a támadóink eredményesebben fejezik be az akcióinkat, akkor egy Nyíregyháza szintű csapattal is jó meccset tudunk majd játszani. Ez a mérkőzés jó felkészülés volt a rájátszás küzdelmeire.

Linamar-BRSE – Penta Gödöllői RC 3:1 (–20, 6, 11, 12)
Békéscsaba. V: Mezei, Nagy L.
BRSE: Tálas, Nazareno, Matics, Szmirnova, Bodnár, Szakmáry. Csere: Szpin (liberó), Clement, Matics, Ludmán, Petrenkó, Glembóczki. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Penta: Kötél Zs., Széles, Takács D., Czina, Nagy A., Radomszki. Csere: Kovács A., Mauerer (liberó), Nagy K. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics: – Az első szettben tizenhét-tizenháromnál a gödöllőiek elkezdtek nagyon jól nyitni és az az igazság, hogy kicsúszott a kezünkből ez a játszma. Ebben benne volt az is, hogy szerdán egy hosszú, tizenkét órás utazás után voltunk. Csütörtökön csak egy átmozgató edzést tartottunk, pénteken kondiztunk. A második játszmától már újra azt lehetett látni a csapattól, amit korábban, mást játszottunk, és hoztuk a mérkőzést.
Borkovits Zoltán: – Az első szettben szépen visszaköszönt az, amit gyakorlunk az edzéseken, de az alapjátékunkat ilyen erős ellenfél ellen még nem tudjuk hosszú távon stabilan játszani.