Férfi NB I: a Pénzügyőr jutott az elődöntőbe

A Pénzügyőr lesz a Kazincbarcika ellenfele a férfibajnokság elődöntőjében, miután a negyeddöntő harmadik találkozóján 3:0-ra legyőzte a HÉP-Kecskemét csapatát. A fővárosiak még soha nem szerepeltek a bajnokság elődöntőjében.

Férfi NB I, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE – HÉP-Kecskeméti RC 3:0 (21, 22, 21)
Budapest, Kőér utca, 150 néző. V: Suba, Jámbor.
Pénzügyőr: Tóth A. 5, Bokor G. 9, Bagics 8, Szalai 21, Kovács S. 6, Kiss D. 4. Csere: Ronkainen (liberó), Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Kecskemét: Balla 1, Erki 2, Jánossy 10, Pesti 14, Szabó M. 4, Horváth K. 7. Csere: Csala (liberó), Török P. 1, Vocskó, Leiner. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:1, 8:4, 11:9, 16:11, 19:16, 22:21, 24:21. II. játszma: 2:4, 7:8, 13:11, 16:13, 20:16, 21:20, 24:22. III. játszma: 7:4, 8:5, 11:6, 16:10, 18:17, 22:17, 24:18.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:1 a Pénzügyőr javára.

Alaposan bekezdett a meccsbe a Pénzügyőr, 4:1-nél Gyurkó Sándor kénytelen volt időt is kérni, de csak a technikai szünet után sikerült feljebb zárkóznia a vendégeknek. Ezt követően azonban megint a hazaiak, elsősorban Kovács Sándor percei következtek, s ennek köszönhetően a második szünet után már hattal is vezettek. Pesti Marcell és Jánossy Bálint azonban tartotta a lelket a kecskemétiekben, s 22:21-nál már izgulniuk kellett a hazaiaknak. Azonban ezt követően sorozatban három pontot szerezve lezárták a szettet a fővárosiak (25:21).

Ettől függetlenül a második szettet a vendégek kezdték jobban, s ha nem is sokkal, de az első szünetig vezettek. Szalai Szabolcs elemi erejű bombáival azonban fordítottak a hazaiak, s a második szünetben már ők vezettek néggyel. Gyurkó Sándor időkérése után azonban kettőre, a csereként beállt feladó, Vocskó Máté zseniális, lábbal mentése és Jánossy bombája után pedig egyre olvadt a különbség. Ebben az időszakban azonban három nyitást is rontott a vendégcsapat, így a hazaiaknak két szettlabdája lett, amelyikből az elsőt Szalai ászával ki is használtak (25:22).

Ez mintha a kedvét szegte volna a vendégeknek, a harmadik játszmában már végig a Pénzügyőr dominált. Szalai továbbra is ontotta a pontokat, míg centerből Bokor Gábor volt rendre eredményes. Négy-öt pontos előny állandósult, sőt, a második szünetre ez hatra nőtt. A pihenő azonban a vendégeknek tett jót, Jánossy két remek szervájával megfeleződött a különbség. Az életben maradásért küzdöttek a vendégek, s ekkor a Pénzügyőr is bele-bele hibázott. Egy pontos különbségnél azonban a vendégek is megremegtek, sorra hibáztak, s mire felocsúdtak, már hat meccslabdája volt a hazaiaknak. Hármat ebből ugyan hárítottak a vendégek, a negyediknél azonban a szerva a hálóban landolt (25:21), s így a Pénzügyőr győzött, s jutott története során először a bajnokság elődöntőjébe, míg a kecskemétiek sok év után először nem…

MESTERMÉRLEG
Weczera Csaba: – Az első meccsen a harmadik szett volt szoros, a másodikon pedig rosszul játszottunk. Abban bíztunk, hogy a harmadik meccsen, hazai pályán, tudjuk majd a saját játékunkat játszani, s mivel ez sikerült, így viszonylag simán nyertük a meccset.

Gyurkó Sándor: – Nyitásban és nyitásfogadásban láttam a két csapat közti különbséget. A mi szerváink nem okoztak különösebb gondot az ellenfélnek, fogadásban viszont pontatlanok voltunk és ezáltal kiszámíthatóvá váltak a támadásaink. Mivel az idei hét meccsünkből ötször a Pénzügyőr nyert, úgy gondolom, hogy a jobbik csapat jutott a négy közé és ott sok sikert kívánok neki.