Előtérben az utánpótlás a PEAC-nál

Generációváltás lesz a PTE-PEAC NB I-es férfi-röplabdacsapatánál, amely a legutóbbi szezonban a kilencedik helyen végzett.

A legutóbbi szezont követően három alternatívát dolgozott ki a szakosztály vezetősége. Az első variáció az volt, hogy a kilencedik helyezés megismétléséhez, esetleg túlszárnyalásához négy-öt fizetett játékos leigazolására lenne szükség, ráadásul a csapathoz egy nem pécsi illetőségű vezetőedző is csatlakozna. A második lehetőség a visszalépés, az NB II-be nevezés. Végül a harmadik alternatíva mellett tették le a voksot: e szerint az NB I-be neveznek, de továbbra is amatőr játékosokra, jórészt a saját utánpótlásra támaszkodnak.

– Óriási generációváltás zajlik, a feladatunk a következő időszak pécsi csapatának megalapozása. Ennek megfelelően az elsődleges cél a játékosok fejlődése, de ki kell harcolnunk a bennmaradást is. Szép, ugyanakkor igen nehéz feladat előtt állunk. Bízunk a saját nevelésű fiataljainkban és a PTE-n tanuló röplabdázókban – fogalmazott Gyöngyösi Zoltán, aki immár nemcsak a férfi- és a női szakosztálynál zajló szakmai munkáért felel, hanem Szabó Tamással együtt irányítja majd az NB I-es férficsapatot.

Távozók: dr. Horváth Balázs, Kiss Nicholas (visszavonulnak), Jánossy Bálint, Merkler Ábel, Demeter András, még nem hozott döntést a folytatásról Dolgos Attila, Kaszás Zoltán, Soós András és Szabó Gábor, továbbá Turcsics Balázs szereplése is kérdéses.

Érkezők: Pólics Kevin, Takács Barnabás (ha felveszik a PTE-re), Shubham Dhari és Vishu Singh (indiaiak), Örkényi András és Várbíró Benedek teljes mértékben a felnőttkerethez kerül, és csatlakozik hozzájuk a szintén saját nevelésű Storcz Dániel.

 

Nagy változások lesznek a női csapatnál is

A PTE-PEAC női csapata a legutóbbi szezonban megnyerte a csoportját, majd végül harmadik helyen végzett az NB II-ben. Az együttes óriási átalakuláson megy keresztül, az összes meghatározó játékos távozik, így teljesen más célokkal, fiatalokkal vág majd neki Szarka Vivien edző az új idénynek. Konkrét eredmény helyett az elvárás az, hogy a fiatalok fejlődjenek, egy olyan jó szellemiségű társaság alapjait rakják le, amely néhány év múlva ismét versenyben lehet a dobogós helyekért. Távozók: Májusi Dóra, Pós Adrienn (befejezték pécsi tanulmányaikat), Németh Zsófia, Wirth Annamária, Szabó Beatrix, Bálint Klaudia játéka még kérdéses. Érkezők: Maller Kincsővel és Schmidt Ritával tárgyal a klub (a Pécsi Horvát Iskola csapatából érkezhetnek), Wagner Viktória Kaposvárról költözhet Pécsre, Merkler Milla, Ládonyi Lilla és Petőfi Gréta az utánpótlásból került fel.

(bama.hu)