Nem szűnik meg a Kecskemét

Éppen egy hónappal ezelőtt jelentette be az idei Magyar Kupa-győztes és a bajnokságot a negyedik helyen záró HÉP-Kecskeméti Röplabda Club tulajdonosa, Kádár László, hogy nem indítja el a felnőttcsapatot sem a 2019–2020-as bajnokságban és címvédőként a Magyar Kupában, a klubot működtető kft-t pedig eladja.

 

Szombat este a klub közösségi oldalán azonban a következő közlemény jelent meg: Ezúton értesítjük kedves támogatóinkat/szurkolóinkat, hogy a Kecskeméti Röplabda Kft. csapatai a 2019–2020-as bajnokságban is indulnak, beleértve a felnőtt NB I-et és Magyar Kupát. További híreinket facebook-oldalunkon követhetik figyelemmel, valamint sajtótájékoztató keretein belül tájékoztatunk mindenkit a klubot érintő változásokról. Továbbá hétfőtől elkezdjük bejelenteni a felnőtt csapat keretét alkotó játékosokat.”

Még éppen időben tették közzé a bejelentést, ugyanis július 15-én hétfőn jár le a nevezési határidő a bajnokságra és a Magyar Kupára, az pedig tényleg nagy érvágás lett volna a sportág számára, ha a háromszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes kecskemétiek eltűntek volna a magyar röplabdázás térképéről.

Az örömteli bejelentés oka, hogy információink szerint sikerült vevőt találni a klubot működtető kft-re, aki fantáziát lát a nagy múltú csapatban.

„Valóban így van, új tulajdonosa lesz a csapatnak, akinek a személye azonban még nem publikus, ugyanis további egyeztetések zajlanak” – mondta el honlapunknak Breszkó András, a klub ügyvezetője. – „Ezt majd csak akkor hozzuk nyilvánosságra egy sajtótájékoztató keretei között, amikor minden kérdésben megegyeznek a felek. Azonban a nevezési határidő és a szurkolóink megnyugtatása miatt ennyit mindenképpen tudatni akartunk a közvéleménnyel.”

A kecskeméti röplabda túlélése biztosítottnak tűnik, az viszont egy másik kérdés, hogy a klub milyen színvonalat képvisel majd a továbbiakban. Nem is olyan régen, egészen pontosan két évvel ezelőtt a Szolnok járt hasonló cipőben: megnyerték a Magyar Kupát, azonban a következő bajnokságban zömében csak utánpótláskorú játékosokkal tudtak kiállni és az utolsó helyen végeztek a bajnokságban, amely elvben a csapat kiesését jelentette volna. A klub azonban kérvényezte, hogy inkább bővítsék ki a férfi NB I létszámát 12-ről 14-re, hogy az élvonalban maradhassanak, ellenkező esetben a klub ugyanis megszűnik.

„Ilyesmitől nálunk azért nem kell tartani. Azt nem mondom, hogy dúskálni fogunk a pénzben, de továbbra is igyekszünk majd megnehezíteni a gazdagabb klubok életét. Ugyan a Szabó testvérek a Pénzügyőrhöz távoztak és nem tér vissza zöld-foki szigeteki légiósunk sem, azonban a többi kulcsemberünk, Deák Márk, Krupánszky Olivér, Pesti Marcell, Gacs Dániel és az albán feladónk is marad a klubnál, csakúgy, mint Dávid Zoltán vezetőedző. És már szerződtettünk egy görög és egy másik albán légióst is, szóval tartani fogjuk a korábbi években megszokott színvonalat.”