Kupakörkép: Horváth Dóráék fél lábbal már a négy között

Amint arról honlapunkon is beszámoltunk a női CEV Kupában két fronton is érdekeltek vagyunk, de a Challenge Kupában és a Bajnokok Ligájában is van még olyan magyar játékos, aki továbbjuthat.

A CEV Kupában a Linamar-Békéscsaba kettős győzelemmel jutott túl Liliom Rita csapatán, a francia Beziersen, s mostanra már az is eldőlt, hogy az olasz Busto Arsizio lesz az ellenfelük, amely a fehérorosz Mincsanka Minszket ejtette ki. Igaz, az olasz bajnokság hatodik helyezettje a visszavágón 3:2-re kikapott idegenben, ráadásul a fehéroroszok 2:1-re vezettek, s a negyedik játszmában 24:24 is volt az állás. Szóval ez alapján egyáltalán nem lefutott a negyeddöntő sem.

Ugyanebben a kupában volt érdekelt Sándor Renáta klubja, a német MTV Stuttgart, amely a cseh Agel Prostejov otthonában diadalmaskodott 3:2-re, s jutott tovább kettős győzelemmel. A magyar válogatott ütője – aki a továbbjutás után honlapunkon is nyilatkozott – 18 pontot szerzett a meccsen, s ezzel a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. 15 támadása, 2 blokkja és 1 szervája ért pontot. Rájuk is olasz ellenfél, mégpedig a BL-címvédő Pomi Casalmaggiore vár, amely jelenleg második az olasz bajnokságban.

Horváth Dóra csapata, az török Bursa már a negyeddöntő első meccsét játszotta a spanyol Logrones otthonában, s ahogyan az várható is volt, 3:1-es győzelemmel térhettek haza. A magyar válogatott ütője 20 pontjával ugyancsak a meccs legjobbja volt, neki 16 támadása, három blokkja és egy szervája „ült”.

Viszont sajnos hiába fogadkozott Dobi Edina, csak egy szettben sikerült megszorongatnia csapatának, az azeri Azerrail Bakunak a török Fenerbahcét a Bajnokok Ligájában. A válogatott centere négy pontot szerzett, két blokkja, egy támadása és egy nyitása volt pontot érő. Tartják ugyan második helyüket, de a záró fordulóban éppen a rivális lengyel Dabrowa Górnicza otthonába látogatnak.

Ráadásul a második hely megtartása sem jelent biztos továbbjutást a számukra, hiszen jelenleg csak a negyedikek a második helyezettek között. Egy idegenbeli, lehetőleg három szettes győzelem esetén azonban még elérhető lenne a rájátszásba kerülés, de ehhez a másik csoportokban is úgy kellene alakulnia az eredményeknek. Ez mindenesetre gyorsan ki fog derülni, hiszen a többi kupasorozattal ellentétben a BL csoportkörének záró fordulóját már a jövő héten lejátsszák.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 5. FORDULÓ:
Azerrail Baku (azeri, Dobi Edina) – Fenerbahce (török) 0:3 (–19, –16, –22)
NŐI CEV KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Beziers (francia) – Linamar-BRSE 1:3 (–23, 18, –22, –9)
Továbbjutott a Békéscsaba kettős győzelemmel
Agel Prostejov (cseh) – MTV Stuttgart (német, Sándor Renáta) 2:3 (19, –21, 22, –17, –9)
Továbbjutott a Stuttgart kettős győzelemmel
NŐI CHALLENGE KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
Logrones (spanyol) – Bursa (török, Horváth Dóra) 1:3 (–15, –25, 19, –21)