Válogatott feladót igazolt a Vegyész bajnokcsapata

A Vegyész RC Kazincbarcika bajnokcsapata a honlapján jelentette be, hogy 2+2 éves szerződést kötött a sokszoros magyar utánpótlás-válogatott feladóval, Csizmadia Tamással.

A 19 éves, 189 centi magas feladó azon kevés fiatalok egyike az utóbbi esztendőkből, aki tősgyökeres dunaújvárosiként tudott eljutni a klub utánpótlásából a Dunaferr felnőtt csapatába. Az elmúlt években több aranyérmet is nyert utánpótlás-versenyeken, valamint állandó tagja volt a korosztályos válogatottaknak.

– Örülök, hogy egy ilyen profi klubhoz csatlakozhatok. Remek évek vannak a VRCK mögött, nagy fejlődésen ment keresztül, és a vezetők nem állnak meg, évről évre fejlesztik az egyesületet. Úgy gondolom, ez egy hatalmas előrelépés számomra, hogy ebben a klubban szerepelhetek a következő években. Sokat szeretnék fejlődni, ezzel párhuzamosan segíteni a VRCK-t, amiben csak tudom. Ami abszolút meggyőzött, az a vezetőedző mentalitása és profizmusa. Az egész város nagyon tetszett. Három edzésen részt is vettem, ekkor egy kicsit közelebbről megismerhettem leendő csapattársaimat, de találkoztam egy-két szurkolóval is. Mind a csapattársak, mind pedig a szurkolók nagyon nyitottak és befogadóak voltak felém. Azon a néhány edzésen, amin részt tudtam venni, Marek Kardos vezetőedző már mutatott számomra új dolgokat, így tanulhattam is.

Csizmadia Tamás a Vegyész első nyári érkezője. Rajta kívül a VRCK-nál Carlos Páez feladónak és Marian Vitko liberónak van élő kontraktusa a következő idényre, de az előttünk álló napokban további bejelentéseket tesz közzé a klub. A Vegyész augusztus 12-én, Kazincbarcikán kezdi meg a felkészülést az új idényre.