Győzelem után döntetlen a szlovéniai edzőmeccsen

Szerdán második edzőmérkőzését játszotta le Mariborban női válogatottunk, ahol ezúttal is az ugyancsak Eb-résztvevő, házigazda szlovén csapattal mérte össze erejét.

 

Szlovénia – Magyarország 2:2 (–23, 20, –18, 22)

Magyarország: Tálas, Bokorné Liliom, Szakmáry, Sándor, Pekárik, Nagy E. Csere: Molcsányi, Lékó (liberók), Dégi, Ambrosio, Bodovics, Takács D., Dékány, Török, Bleicher. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

A találkozó előtt úgy egyezett meg a két csapat szövetségi kapitánya, hogy ezúttal is négy játszmát játszanak a csapatok, s bár 1:0-ra és 2:1-re is a mieink vezettek, ám ezúttal nem sikerült megszerezni a győzelmet, mert a hazaiak – igaz nagy csatában – másodszor is egyenlítettek. Az első találkozóhoz képest ezúttal a gödöllőiek játékosa, Dégi Barbara is pályára lépett, aki 2012, azaz hét éves szünet után játszott újra a nemzeti csapatban.

A válogatott még este visszautazik Magyarországra, és a játékosok most kéthetes pihenőt kapnak, hogy aztán júliusban újult erővel nekifogjanak az augusztus 23-án rajtoló, budapesti társrendezésű Európa-bajnokság felkészülésének.

Jan De Brandt: – Jó színvonalon röplabdáztunk az első és a harmadik szettben, és a cserék is hozzátették a maguk részét úgy a mai naphoz, mint a felkészülés első részéhez, ami most lezárult. Sikeres volt a szlovéniai edzőtábor és sikeresnek ítélem a felkészülés ezen szakaszát. Most egy kis pihenés következik, amit az egész csapat megérdemel.