Siófok után, olimpiai selejtező előtt strandröpiseink

Alighogy véget ért az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második, siófoki fordulója, máris újabb komoly megmérettetés vár legjobb versenyzőinkre, akik szerdán Grúziába utaznak, ahol a Kontinentális Kupában próbálják meg kiharcolni az olimpiai selejtezőn való továbbjutást.

 

Ismét parádés hangulatú versenyt hozott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, ezúttal a második fordulóban, a siófoki Nagystrandon láttunk remek meccseket, nagy csatákat és persze boldog győzteseket. A nőknél Csepel után ismét a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó (RÖAK Kaposvár) győzött Győri Panna és Szabó Dorottya ellen (Gödöllői RC, Óbudai SSC), míg a férfiaknál a Benkő Balázs, Oláh Botond kettős a Hajós Artúr, Stréli Bence egységet (mindkét páros Strandröplabdázásért SE) múlta felül a döntőben. Egy kivétellel – Győri helyett Háfra Dominika – gyakorlatilag ez a csapat lép majd homokra Batumiban is.

Lutter Eszter: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ennyire stabilan játszani. Rengeteg munkánk van benne, állandóan csak készülünk, edzünk, klassz érzés, hogy ennek megvan a gyümölcse.
Szombathelyi Szandra: Tavaly voltak olyan meccseink, amelyeken nehéz helyzetben nem tudtunk higgadtak maradni, de ebben is sokat fejlődtünk. Ezerszer elmondtam, stabilitásban sokat léptünk előre, de látszik, nemcsak a technikai elemekben vagyunk jobbak, hanem fejben is.

Szabó Dorottya: Az egész hétvégén nagyon szépen meneteltünk. Sajnos a döntőben egy-egy fogadást nem sikerült úgy megcsinálni, ahogyan szerettük volna, és az első szettben talán a nyitásunk is akadozott.
Győri Panna: Eszméletlen jó volt ez a hétvége Dorkával, nagyon megbízható játékos, stabil, képes volt bárhonnan felhúzni. Háfra Dominikának a sérülése pech volt, hiszen nem játszhatott, nekem viszont szerencse, mert élmény volt Dorka társa lenni.

Benkő Balázs: Az volt a siker titka, hogy a saját játékunkat tudtuk játszani, míg Artúrékat megfoghatta a három befújt kosárérintés, mert így Artúrnak alkarral kellett feladnia. A nagy meleg nem zavart minket, játszottunk már ennél durvább hőségben is.
Oláh Botond: Nagyon jól éreztük magnkat, örülünk, hogy sikerült együtt fordulót nyernünk, mert ez korábban nem jött össze. Szoros volt a döntő, győzhettek volna Bencéék is.

Stréli Bence: Nem is az a gond, hogy nem nyertünk, hanem amilyen játékkal nem győztünk. Ugyanakkor egy hete álltunk össze ismét az edzéseken, és már most sokkal jobb az egész, mint ahogy kezdtük. Remélem, az U20-as Európa-bajnokságon még jobban megy majd.

 

NEM SIKERÜLT A FŐTÁBLÁRA KERÜLÉS AZ U21-ES VB-N

De nem csak a Kontinentális kupában, hanem a thaiföldi U21-es világbajnokságon is érintettek vagyunk, ahol megnyerte első mérkőzését Harmat Bori és Orbán Orsi a Thaiföldön zajló U21-es strandröplabda világbajnokságon! A tavalyi U20-as magyar bajnok lányok egy ecuadori párost győztek le 2:1-re (11, –13, 9).

A 32-es főtáblára kerülésért még egy meccset kellett volna nyerniük, amelyet egy kínai duó ellen játszottak. Ráadásul remekül kezdtek és 21:13-ra nyerték az első játszmát és a másodikban is két pontra voltak a főtáblára kerüléstől, 20:20 után azonban az ázsiaiak szereztek két pontot és a döntő játszmában már nem ment a mieinknek a játék, azt 15:7-re nyerték a kínaiak.

 

ZSÚFOLT PROGRAM A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN!

Ami az elkövetkező hetek programját illeti, nemzetközi szinten a jövő héten Göteborgban U20-as Európa-bajnokságot rendeznek, amelyen Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint a Vasvári testvérek, Eszter és a múlt héten U18-as Eb-nyolcadik helyével rekordot felállító Zsófi képviseli színeinket.

De természetesen itthon sem maradunk versenyek nélkül, sőt: szombaton női A-kategóriás versenyre kerül majd sor Kispesten, míg aznap a férfiaknak a Kőér utcában lesz B-kategóriás verseny, míg vasárnap Kispesten lesz férfi és női B-kategóriás verseny.

Az utánpótlás sem fog unatkozni a héten: csütörtökön például Csepelen lesz U22-es 4*-os pontszerző és 2*-os U20-as verseny.

Pénteken Kispesten a Strandsport SE rendez 3*-os U22-es és 2*-os U18-as leány, valamint 1*-os U14-es fiútornát.

Szombaton Győrben a SZESE rendez 3*-os U20-as és U18-as tornát, míg Kispesten ugyancsak 3*-os U14-es versenyre kerül sor.

Vasárnap is zsúfolt nap lesz: Kispesten 4*-os U16-os pontszerző versenyre kerül sor, míg a Lupa-tónál rendezik a Levegő-Energia Kupa 3*-os, U22-es és 2*-os U20-as tornát.

A versenyekre nevezni az MRSZ back office oldalán lehet.