Strandröplabda ob: Lutter, Szombathelyi és Oláh dupla

A férfiaknál az ismét összeálló Benkő Balázs, Oláh Botond páros győzött, míg a nőknél verhetetlen volt Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második, siófoki fordulójában.

 

Fátyolfelhő, kánikula, majd szeles, esőbe hajló idő – az időjárás minden arcát megmutatta Siófokon, ahol az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulóját rendezték. A versenyzők ugyanakkor a legjobbjukat hozták, ennek köszönhetően egész nap jól szórakoztak a szurkolók.

Az esemény a női elődöntőkkel indult már reggel nyolckor, ám alighogy elkezdődött, szinte be is fejeződött. Hiába kezdett jól a Divényi Zita, Réthelyi Zsófia páros, a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra egység gyorsan megmutatta, miért is a legjobb, két sima szettben nyert. A Háfra Dominika sérülése miatt Győri Pannával szereplő Szabó Dorottya sem tétovázott, az újdonsült egység a Lutter Liza, Szombathelyi Kitti páros legyőzésével megakadályozta a testvérdöntőt.

Bulvárosan fogalmazva úgy is írhatnánk, Lutterék a fináléban bosszút álltak a tesókért. Egyébként remekül kezdett a Győri, Szabó páros, 6:1-re elhúzott, ráadásul az ellenfél gondjait növelte, hogy Lutter fájlalva fogta a lábát az időkéréskor. Mint utóbb kiderült, elpattant egy ér, amely erősen megduzzadt, ám végül nem okozott gondot. A bajnok 14:13-nál vezetett először az olykor egészen látványos labdameneteket hozó meccsen, innentől pedig stabilabban játszott. A második felvonásban is fej fej mellett haladtak a párosok, a közönség jól szórakozott a pengés megoldásokat látva. Megint 13:13 után lépett el a Lutter, Szombathelyi páros, amely aztán két játszmában győzött és hangolt remekül az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális-kupa jövő hétvégi grúziai tornájára. A már az elődöntőbe is meglepetésre jutó Divényi, Réthelyi páros végül bronzéremmel koronázta meg egész hétvégi produkcióját.

Míg a nőknél elmaradt a testvérfinálé, a férfiaknál összejött a házidöntő, hiszen a Strandröplabdázásért SE két fiatalja küzdhetett egymással az aranyért. A címvédő és erre a versenyre (majd az U20-as Európa-bajnokságra) ismét összeálló Hajós Artúr, Stréli Bence kettős a Pénzügyőrben szereplő Kiss Dánielt és Kovács Zoltánt múlta felül két szettben. A másik ágon a Kecskeméti Péter, Rása Alex duó ellenben majdnem keresztbetett Benkő Balázsnak és Oláh Botondnak, hiszen egyenlített, majd a döntő szettben is tartotta magát, de a végén a fiatalok koncentráltak jobban.

A férfiaknál némi meglepetésre egészen simán alakult a finálé első szettje, Benkő és Oláh jól játszott. A másodikban annál nagyobb csata alakult ki, Hajósnak és Strélinek hat labdája is volt az egyenlítéshez, ám az ellenfél hősiesen hárította a szettlabdákat. Amikor pedig Benkőék meccslabdához jutottak, rögtön éltek vele, így míg belőlük óriási örömkiáltás szakadt ki, Stréliék az arcukat a kezükbe temetve vették tudomásul a vereséget. A bronzérem a Kiss, Kovács duónak jutott – 1:1 után villámlás miatt félbeszakadt a játék, de aztán a döntő szettben nem hibáztak.

A győztes bruttó 200 ezer forinttal is gazdagabb lett, de minden elődöntős pénzjutalomban részesült. Az ob július első hétvégéjén, a tatai fordulóval folytatódik.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
Férfiak, elődöntő:
Hajós, Stréli–Kiss D., Kovács Z. 2:0 (16, 18)
Benkő, Oláh–Kecskeméti, Rása 2:1 (11, –17, 13)
Döntő:
Benkő, Oláh–Hajós, Stréli 2:0 (13, 24)
A 3. helyért:
Kiss D., Kovács Z.– Kecskeméti, Rása 2:1 (18, 18, 8)

A végeredmény:
1. Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)
2. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
3. Kiss Dániel, Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE)
4. Kecskeméti Péter, Rása Alex (Pénzügyőr SE)

Nők, elődöntő:
Lutter E., Szombathelyi Sz.–Divényi, Réthelyi 2:0 (12, 7)
Győri, Szabó D.–Lutter L., Szombathelyi K. 2:0 (13, 8)
Döntő:
Lutter E., Szombathelyi Sz. –Győri, Szabó D. 2:0 (15, 17)
A 3. helyért:
Divényi, Réthelyi–Lutter L., Szombathelyi K. 2:1 (–14, 13, 10)

A végeredmény:
1. Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)
2. Győri Panna (Gödöllői RC), Szabó Dorottya (Óbudai SSC)
3. Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)
4. Lutter Liza, Szombathelyi Kitti (RÖAK Kaposvár)

 

A felnőtt helyosztókkal párhuzamosan rendezték meg a leány U20-as ob-fordulót is, amelyen Gubik Hanna és Puskás Sára (Beachsport SE) diadalmaskodott, a döntőben Gyűrűs Borókát (SRSE) és Réthelyi Orsolyát (Kispest SE) legyőzve, míg a bronzérmet Horváth Flóra és Kovács Kata (SRSE) nyakába akasztották, akik a bronzmeccsen a Lisztes Lili (UTE), Veszeli Fanni (SRSE) páros ellen diadalmaskodtak.

Ugyancsak az utánpótláshoz kapcsolódó hír, hogy a badeni U18-as Európa-bajnokság záró napján már nem sikerült mérkőzést nyernie Vasvári Zsófinak (SRSE) és Vecsey Fanninak tudtak (Gödöllői RC) – Buday Balázs szövetségi kapitány beszámolója szerint lányaink nem tudtak alkalmazkodni a heves szélhez – azonban így is a minden képzeletet felülmúló és minden eddiginél jobb 8. helyen fejezték be a kontinenstornát.