Újabb bravúrok az U18-as Eb-n, megvannak az elődöntősök Siófokon

Szombaton is nagyüzem zajlott strandröplabdázóinknál: egészen az elődöntőkig lebonyolították az MKB-Pannónia országos bajnokság főtábláinak küzdelmeit, míg Badenben női párosunk történelmet írt az U18-as Európa-bajnokságon.

 

Kezdjük utóbbival, hiszen valóban óriási menetelésbe kezdett Vasvári Zsófi (SRSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC), akik előbb három játszmában győzték le ciprusi riválisukat a nyolcaddöntőbe jutásért, majd ugyancsak háromszettes sikert arattak a dánok felett, s ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé is, amely még soha egyetlen magyar párosnak sem jött össze kontinensbajnokságon (a lányoknál Ancsin Kitti és Lakatos Enikő tartotta a rekordot a 2011-ben elért 13. hellyel, míg a fiúknál Hajós Artúr és Stréli Bence 2017-es 9. helye volt a legjobb).

Délután még egy harmadik meccs is várt a lányokra, az elődöntőbe kerülésért, de már sok volt nekik az előző hat szett, így simán kikaptak a spanyoloktól, de így is minden dicséretet megérdemelnek, pláne úgy, hogy a páros mindkét tagja még jövőre is ennek a korosztálynak a tagja lesz. Ráadásul vasárnap még két meccs vár rájuk az 5–8. helyért, 9 órakor előbb a hollandokkal, majd a lett–görög párharc győztesével/vesztesével, attól függően, hogy ők győznek, vagy veszítenek az első találkozón.

A fiúknál Dóczi Domonkos és Mikuláss Marcell (SRSE) a nyolcaddöntőbe kerülésért kétjátszmás vereséget szenvedtek a görögöktől, így végül a 17. helyen zártak.

 

*********************

 

Ami a siófoki ob-fordulót illeti, ott is két fiatal okozta a nap meglepetését, hiszen a Kispest SE két játékosa, Divényi Zita és Réthelyi Zsófia a selejtezőből verekedte fel magát az elődöntőig, ráadásul ők a vasárnapi U20-as tornán is érdekeltek lesznek. De maradjunk a felnőtteknél, az elődöntőben még nagyobb falat vár rájuk: a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (képünkön) vár rájuk, akik akár testvéreikkel is összecsaphatnak a fináléban, hiszen a másik Lutter/Szombathelyi kettős, Liza és Kitti (mind a négyen RÖAK Kaposvár) a másik ágon jutottak el a legjobb négyig, ahol viszont Győri Panni (Gödöllői RC) és Szabó Dorka (ÓSSC) testén kellene túljutniuk a családi fináléhoz.

A mi a fiúkat illeti, ott nem történtek eget rengető meglepetések: a négy SRSE-s „muskétás” a közelgő U20-as Eb miatt a tavalyi formátumba visszarendeződő bajnoki címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint Benkő Balázs és Oláh Botond jutott be egyenes ágon az elődöntőbe, előbbiekre a Csepelen bronzérmes Vincent Lacombe, Takács Gergely egységet búcsúztató Kiss Dániel, Kovács Zoltán (Pénzügyőr) páros ellen vívhatja ki a döntőbe jutást, míg utóbbiakra az ugyancsak PSE-s Rása Alex, Kecskeméti Péter duó vár.

A 11-kor kezdődő finálékat élőben közvetíti az M4 Sport, de a centerpálya többi mérkőzését is lehet követni a Beach Volleyball Hungary Facebook- és YouTube-oldalán.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA OB, 2. FORDULÓ (SIÓFOK)
A vasárnapi program:
8:00 Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (női elődöntő)
8:00 Győri Panna, Szabó Dorka–Lutter Liza, Szombathelyi Kitti (női elődöntő)
8:50 Hajós Artúr, Stréli Bence–Kiss Dániel, Kovács Zoltán (férfi elődöntő)
8:50 Benkő Balázs, Oláh Botond–Rása Alex, Kecskeméti Péter (férfi elődöntő)
11:00 Női döntő
12:00 Férfi döntő
13:00 Női bronzmeccs
14:00 Férfi bronzmeccs