Juhár Tamás nemcsak a fociért, hanem a röpiért is ugyanúgy rajong

Juhár Tamás és lánya, Juhar Dalma az osztrákok elleni mérkőzésen. Fotó: Kuti István

Juhár Tamás, a Vasas és az Újpest labdarúgócsapatának korábbi 20-szoros válogatott játékosa nézőként volt jelen a szombati, Magyarország-Ausztria női Európa-liga röplabdamérkőzésen. Az egykori focista nem egyedül látogatott ki a találkozóra, vele tartott lánya, Juhár Dalma is, aki a Vasas felnőtt női bajnokcsapatának a tagja. 

− Kissé szokatlan látvány, hogy egy női röplabdamérkőzésen láthatunk téged. 

− A lányom a Vasasban röplabdázik, és büszkén mondhatom, hogy már letette a névjegyét a felnőttcsapatban. Ami engem illet, én imádom a röplabdát, és sok más sportágat is kedvelek, így nem a véletlen műve, hogy a mai mérkőzésre is kilátogattam.

− Milyen gyakran vagy ott a női röplabda-válogatott mérkőzésein?

− Az idei Európa-liga sorozatban a vidéki meccsekre kicsit nehezebb volt eljutnom, de ez a szombat tökéletes alkalom volt arra, hogy kijöjjek a lányoknak szurkolni. Egy percig sem volt kérdés, hogy ma a lelátón, a szurkolók között van a helyünk. A Vasas női csapatának bajnoki meccsein mindig kint vagyok, a válogatottén pedig olyan gyakran, amennyire csak lehet.

− Mit vársz a válogatottól a nyár végi Európa-bajnokságon?

− Leginkább az lenne a jó, ha olyan fantasztikus közeg és hangulat venné körül majd a lányokat, mint itt a Ludovika Arénában. Érezni lehet, hogy a szurkolók optimistán állnak a csapathoz, és mindenki hozzáállása pozitív. De a kérdésedre visszatérve: nehéz lenne most megmondani, hogy mi lesz augusztus végén, hiszen sokszor nüanszokon múlik egy-egy mérkőzés. Úgy látom, rendkívüli nagy léptekben fejlődik itthon a sportág, sokkal előrébb tart, mint jó néhány évvel ezelőtt, és óriási dolognak tartom, hogy egymás után háromszor is ki tudtunk jutni az Eb-re, most ráadásul hazai közönség előtt bizonyíthatunk.

Márványkövi Ferenc