Kotsis Attiláné Gabi néni nem szeret ígérgetni

Dr. Kotsis Attiláné a női válogatott itthoni mérkőzéseit a helyszínen követi. Fotó: Kuti István

A hazai röplabda valaha volt legeredményesebb szövetségi kapitánya, Dr. Kotsis Attiláné Gabi néni a Ludovika Arénában tekintette meg a szombati Magyarország-Ausztria női Európa-liga röplabdamérkőzést. Az első szettet követően, amelyet a vendég osztrák együttes 25:18 arányban megnyert, az élő edzőlegendát a magyar csapat teljesítményével és a közelgő hazai társrendezésű Eb-vel kapcsolatban kérdeztük. 

− Mi a véleménye az eddig látottakról?

− Szerintem nem túl jó felfogásban játszik a magyar csapat. Bár láthatóan az a cél, hogy gyorsítsák a játékot, ez az elképzelés eddig nem vált be, mert a lányok túl laposan ütik meg a labdákat. Sokszor a sáncunk sem zár rendesen, így könnyű pontokat ajándékozunk oda az osztrákoknak. Más felfogásban kellene játszani ahhoz, hogy fel tudjunk javulni a következő szettre.

− Az idei sorozatban eddig hány hazai, női Európa-liga mérkőzést tekintetett meg a helyszínen?

− Ez már a harmadik meccs, amelyet élőben látok, a női válogatott idei összes hazai Európa-liga találkozójára kilátogattam, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a lányok hol tartanak a felkészülésben. Leginkább a franciák elleni találkozó tetszett, amelyen nagyon összeszedetten és nyerő felfogásban játszott a csapat.

− Ki fog látogatni a nyár végi Európa-bajnokság mérkőzéseire is?

−Természetesen ott leszek, hiszen szabadidőmben, amiből most nagyon sok  van, rengeteg mérkőzésre kijárok, így vétek lenne pont az Eb-t kihagyni.

− Mit vár a kontinensviadaltól?

− Babonából semmit sem szeretnék erről mondani, és azt sem akarom megígérni, hogy sikeres női válogatottat látnak majd  a nézők. Több mint két hónap van még hátra az Eb-ig, addig sok minden megváltozhat.

Márványkövi Ferenc