A női válogatott a négyes döntőért, a férfi csapat a tisztes helytállásért küzd az Európa-ligában

Ausztria elleni páros mérkőzéssel ér véget szombaton az Arany Európa-liga sorozat a női, és az Ezüst Európa-liga sorozat a férfi röplabda-válogatott számára. Mindkét mérkőzésnek a budapesti Ludovika Aréna ad otthont.

Ausztria ellen fejezi be a B-csoport küzdelmeit a női röplabda-válogatott az Arany Európa-ligában. A hölgyek öt fordulót követően tíz ponttal állnak a második helyen a tizenegy pontos Horvátország mögött, a győzelemre és a pontokra pedig nagy szükség van, hogy a csapat ott lehessen a varasdi négyes döntőben. A szerdai, grazi mérkőzésen a lányok magabiztos, 3:0 arányú győzelmet arattak, és a szombati mérkőzésen is hasonló teljesítményt kellene nyújtaniuk. A kinti összecsapáson Szakmáry Gréta és Sándor Renáta bizonyult a csapat legjobbjának, kiváló játékukra most is nagy szükség lesz. Hazai pályán tehát mindenképp győzni kell – ha lehet, 3:0 arányban -, hogy megmaradjon az esély a négyes döntőbe jutásra.

A férfiválogatott számára közel sincs akkora tétje az Ausztria elleni találkozónak, hiszen Bogdan Tanese együttese a csoportban előrébb már nem végezhet, viszont egy győzelemmel megőrizheti harmadik helyét a csoportban Bosznia-Hercegovinával szemben. Vélhetően kemény mérkőzésre kell számítani, mert az osztrák csapatnak minden megszerezhető pontra szüksége van ahhoz, hogy megnyerje a csoportot, és ezzel döntőt játszhasson az Európa-liga ezüst divíziójában. Bogdan Tanase szövetségi kapitány rendkívül elégedett volt a csapat Grazban mutatott teljesítményével, ami megfelelő kiindulási alap lehet arra, hogy szombaton a magyarok hagyják el győztesen a pályát.

A magyar-osztrák duplamérkőzésekre a találkozók napján is lehet jegyet vásárolni a helyszínen. A Ludovika Aréna a Diószegi Sámuel utca felől közelíthető meg. A női és a férfi válogatott is nagyon számít a szurkolók jelenlétére!

Janzsó Miklós és Márványkövi Ferenc