Dobi Edináék a továbbjutásról álmodoznak a BL-ben

Az ország még mindig a békéscsabaiak keddi fantasztikus CEV Kupa-továbbjutásától hangos, azonban ne felejtkezzünk el róla, hogy a BRSE mellett három légiósunk is érdekelt még a nemzetközi kupaküzdelmekben.

A Bajnokok Ligájában ráadásul nem akármilyen rangadó vár Dobi Edina csapatára, az azeri Azerrail Bakura, hiszen a tavalyi BL-harmadik török Fenerbahce látogat el hozzájuk.
„Isztambulban sajnos nem sikerült a játékunkat hozni, ráadásul nagyon jól ment a Fenernek. Itthon szeretnénk megmutatni, hogy sokkal jobban is megy ez nekünk es reményeink szerint egy szorosabb meccset tudunk játszani, mint Törökországban – mondta el a találkozó előtt honlapunknak a center. – Nagyon erős csapat, nagyon jó játékosokkal, bár a feladójuk számunkra nem meglepetés, hiszen tavaly ő is az Azerrailt erősítette. Szinte minden játék részben kötelező lesz javítanunk és felnőni a törökök játékához.”

Az Azerrail eddig kétszer győzött a francia St. Rapahel és egyszer a lengyel Dabrowa ellen.
„Ezeket a sikereket burkoltan, de kötelezővé tett a klubunk! A Fenerbahce ellen természetesen nincsenek ilyen követelmények, de láttunk mi már néhány „csodát” Bakuban! Célunk, hogy bekerüljünk a rájátszásba, egyelőre a négy csoportból harmadik legjobb második helyezettek vagyunk, éppen a határon táncolunk, s ez nem egyszerű. Első sorban a saját bajnokságunkra koncentrálunk, hogy bajnokok legyünk – ott jelenleg fej fej mellett állunk a Telecommal –, emellett pedig kisebb, de nem lehetetlen álomnak tűnik a BL-ben a továbbjutás.”
A csütörtöki találkozót magyar idő szerint 15 órakor kezdik, s a laola1.tv-n megtekinthető.

A CEV Kupában a BRSE mellett Sándor Renáta révén is érdekeltek vagyunk, aki az MTV Stuttgarttal az ellen a cseh Agel Prostejov ellen játszik majd idegenben, amely a BL-selejtező első fordulójában éppen a békéscsabaiakat búcsúztatta, de aztán a következő körben hasonló sorsra jutott. A német klub az első meccset 3:0-ra nyerte, s bíztató helyzetből várja a szerdán 18 órakor kezdődő visszavágót.

Horváth Dóra klubja, a török Bursa, a Challenge Kupában már a negyeddöntő első mérkőzését játssza a spanyol Logrono ellen. Meglepetés lenne, ha a csütörtökön, 20 órakor kezdődő meccsen nem a Jan De Brandt által irányított török csapat győzne, amely az egész kupasorozat egyik fő esélyese is egyben.

És ahogyan azt már megszokhattuk, játékvezetőinknek is akad munkája a sorozatokban. Bátkai-Katona Ágnes a CEV Kupában a szerb Vizura Beograd és az ukrán Himik Juzsnyij mérkőzésnek lesz az egyik játékvezetője, mégpedig semleges helyszínen, a bosnyák Brckóban. Mindennek az a magyarázata, hogy az első, Ukrajnába tervezett meccs elmaradt, mert a szerbek repülőgépe a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott leszállni két hete, így végül a CEV döntése értelmében most egy, semleges pályán lejátszandó mérkőzésen dől el a továbbjutás.