Férfi NB I: Nem fognak finomkodni

Hatalmas csaták várhatók ma a férfi bajnokság negyeddöntőiben. Mindkét párharcban a második mérkőzés következik. A Dunaferr SE a kupagyőztes Openhouse-Szolnokot, míg a HÉP-Kecskemét a Pénzügyőr SE csapatát fogadja kedden 18 órakor.

A Szolnok és a Pénzügyőr is 3:0-ra nyerte az első mérkőzést hazai pályán a negyeddöntőben. A szolnokiak izzadtak meg jobban, három kiélezett játszmát hozott a Dunaferr elleni összecsapás, ráadásul az elsőben 24:19-ről fordítottak… A Pénzügyőrnek a Kecskemét ellen a harmadik játszmában volt extra teljesítményre szüksége ahhoz, hogy három szettben hozza az első összecsapást. Tóth Andrásék 33:31-el fejezték be a meccset.
Hasonló – vagy tán még nagyobb – izgalmak várhatóak a második mérkőzéseken Dunaújvárosban, illetve Kecskeméten. A két vendéglátó csapatnál hatalmas a fogadkozás, ami nem véletlen, hisz egy újabb vereséggel a Dunaferr és a Kecskemét is búcsúzik az elődöntőtől…

Dunaferr-Szolnok
Tomanóczy Tibor (vezetőedző, Dunaferr SE): Nekünk a hazai összecsapáson mindenképpen győznünk kell ahhoz, hogy életben tartsuk továbbjutási reményeinket, de ez csak úgy valósulhat meg, ha türelmesek leszünk, és a végjátékok alkalmával nem remeg meg a kezünk.
Gulyás Ferenc (vezetőedző, Openhouse-Szolnok): Egy nagyon jól felkészített, minden pontért a végsőkig küzdő csapatot sikerült legyőznünk az első mérkőzésen, amelyen nem sok hiányzott a Dunaferrnek a meglepetéshez, akaratunk és motiváltságunk átlendített minket a nehézségeken. Most a keddi visszavágó előtt is azt mondom, hogy hatalmas csata vár ránk, amelyből ugyancsak szeretnénk győztesen kijönni.

Kecskemét-Pénzügyőr
Jánossy Bálint (játékos, HÉP-Kecskemét): A szombati vereség két nem elfogadható és egy biztató szett eredménye volt. Az első kettőben a pályán sem voltunk, illetve nagyon sok hibával játszottunk. Mindenkinek nagyobb önbizalommal kell a mai meccsen pályára lépnie. Az edzésen átbeszéltük a technikai hibainkat, de alapvetően magunkat kellett rendbe tennünk. Ez úgy gondolom sikerült, így ma egy motivált csapat léphet pályára remélhetőleg nagyközönség előtt, ahol ki fogjuk tudni harcolni a szombati mérkőzést.
Weczera Csaba (Pénzügyőr SE): Az első mérkőzésen sikerült az, amit elterveztünk, győzni tudtunk 3:0-ra, ezzel mi várhatjuk nyugodtabban a kecskeméti meccset. Nehéz visszavágóra számítok, de nyerni megyünk Kecskemétre!

Mindkét mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik.