Négy között a Szolnok, egyenlített a Kecskemét

A negyeddöntők második felvonásával folytatódott kedden a férfi röplabda-bajnokság. A kupagyőztes szolnokiak a hazai siker után idegenben is legyőzték a Dunaferrt, így már készülhetnek a címvédő Fino Kaposvár elleni elődöntőre. A másik párharc 1-1-re áll, miután a kecskemétiek saját otthonukban 3-1-re nyertek a Pénzügyőr ellen.

A Pénzügyőr a Magyar Kupa elődöntője után a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén is felülmúlta a kecskemétieket, mégsem volt előre lefutott a párharc második összecsapása. Az alföldiek szoros csatában, túlórában nyerték meg az első szettet, majd kis különbséggel a második játszmát is behúzták. A fővárosiak a térfél csere után már 16:5 arányban is vezettek, így gond nélkül összejött a szépítés. A negyedik játékrész egészen a hajráig izgalmasan alakult, aztán 24:20-nál már meccslabdája volt a Magyar Kupa-bronzérmes Kecskemétnek. A Pénzügyőr innen jött fel egy pontra Szalai Szabolcs mesteri szerváival. Többre azonban nem futotta, így a négy közé jutás sorsa a harmadik találkozón, Budapesten dől majd el február 26-án.  

Nem lesz harmadik meccs a Szolnok – Dunaferr párharcban, a Magyar Kupa-győztes Tisza-partiak ugyanis idegenben is megverték riválisukat. Gulyás Ferenc fiai taktikus, jó játékkal hozták a nyitó játszmát, majd egyenlített a házigazda. A folytatásban újra magára talált a Szolnok, és már nem adott esélyt a fejben elfáradó Duna-partiaknak.

Férfi röplabda NB I., negyeddöntő, második mérkőzések

HÉP Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE 3-1 (30, 23, -13, 23)
Kecskemét, 100 néző. V.: Bátkai-Katona Á. Adler L.
Kecskemét: Balla 2, Pesti 13, Jánossy 12, Horváth 9, Szabó 5, Erki 12. Csere: Csala (libero), Kunert 1, Vocskó, Leiner Vezetőedző: Gyurkó Sándor
Pénzügyőr SE: Kiss N. 3, Bagics 10, Kiss D. 11, Kovács 10, Tóth 2, Szalai 21 Csere: Ronkainen (liberó), Bokor 5, Takács Vezetőedző: Weczera Csaba
Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:5, 6:9, 8:12, 13:12, 16:14, 20:20, 23:24, 32:30. II. játszma: 3:3, 8:5, 12:6, 16:10, 19:16, 21:21, 24:21, 25:23. III. játszma: 3:6, 4:12, 9:16, 10:20, 12:24, 13:25. IV. játszma: 6:5, 8:6, 12:9, 14:13, 16:15, 20:18, 24:20, 25:23.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Gyurkó Sándor: – Tartottam ettől a mai összecsapástól, kíváncsi voltam, hogy melyik arcunkat fogjuk mutatni az előző mérkőzésből. Szerencsére harcosan kezdtük az összecsapást, végig nagyon akartak a fiúk, a harmadik játszmában sajnos a nyitás-fogadásunk gyenge volt, így könnyedén nyerte a szettet az ellenfél. A negyedik felvonásra ismét nagy szívvel mentünk ki a pályára, és örülünk, hogy a hétvégén ismét a Kőér utcába kell utaznunk.

Weczera Csaba: – Nehéz összecsapásra számítottam, főleg, hogy miképpen tudunk majd kiállni. A harmadik játszmában volt, hogy teljesen felszabadultan játszottak a srácok, úgy éreztük már-már, hogy mindegy mi lesz a végkimenetele a mérkőzésnek. A végére kijött, hogy újból dekoncentrált volt a társaság, ezért vasárnap nyernünk kell.

Dunaferr SE – Openhouse Szolnoki RKSI 1:3 (-19, 21, -20, -16)
Dunaújváros, 200 néző. V.: Mezőffy, Nagy L.
Dunaferr: Kholmann, Bohnicsek, Szabó P., Hatvany, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (libero), Csizmadia, Kiss M., Móró. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Szolnok: Török, Hummes, Varga Z., Gönczi, Krupánszki, Rása. Csere: Bene (libero), Fülöp P. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A párharc végeredménye: 2-0 az Openhouse Szolnok javára.

Tomanóczy Tibor: Csalódott vagyok. A Szolnok megérdemelten nyert, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Gulyás Ferenc: – Előzetesen nagy csatra számítottunk, tudtuk jól, mire kell felkészülnünk. Az első szettet könnyen nyertük, a második játszmában viszont nem tudtunk összpontosítani a nyitásfogadásra. Ellenfelünk jól védekezett, kihasználta a megingásainkat, és egyenlített. A folytatásban újra stabilak voltunk, és végül megnyertük a találkozót. Úgy éreztem, hogy a dunaújvárosiak a negyedik szettre fejben elfáradtak. Örülök, hogy bent vagyunk a négy között, készülünk a Kaposvár elleni elődöntőre, és megpróbáljuk bebizonyítani, hogy a Magyar Kupa-elődöntőben elért eredményünk nem a véletlen műve volt, és megismételhető. Véleményem szerint akár a döntőbe jutás sem elképzelhetetlen, ez a célunk.