Jókay Zoltán és a prés alatt tartott játékosok

A nemzetközi és a hazai porondon is helyt kellett állnia a Vasas Óbuda női csapatának az elmúlt hónapokban. A piros-kékeket a belga bajnok búcsúztatta a Challenge Kupától, a Közép-európai Ligában pedig az Olomouc elleni vereség jelentette a végállomást. A fővárosiak a magyar Kupában a második helyet szerezték meg, a bajnokságban pedig a nyíregyházával csatáznak az alapszakasz második pozíciójáért. Jókay Zoltán vezetőedző a Kaposvár elleni, a vártnál nehezebb, 3:2 arányú győzelem után beszélt együttese helyzetértől.

„Az eredmény és a játék is csalódás volt annak tükrében, hogy pénteken, miután hazajöttünk a MEVZA-mérkőzésekről, leültem a lányokkal beszélgetni. Pontosan az került szóba, hogy ne essünk abba a hibába, hogy megnyerünk egy játszmát simán, akár a legutóbbi tornán, akár a belgák ellen, aztán elmarad a jó folytatás. A lányok is elmondták, mire kell figyelni, és jól tudják, hogy egymást is kell segíteni a pályán a nehéz helyzetekben. A Kaposvár ellen, azzal, hogy nem kommunikáltam velük, éppen egy ilyen helyzetet próbáltam teremteni. Nekik kellett kitalálni, mi a teendő, nekik kellett megoldani a feladatot. Ez eléggé döcögősen sikerült, talán az ötödik játszmában kezdtek el újra elfogadhatóan koncentrálni és játszani” – mondta a szakember a Vasas TV-nek adott interjúban.
A Vasas csapatára a folytatásban már csak a bajnoki küzdelmek várnak, és az a cél, hogy a lányok próbálják meg felülmúlni önmagukat.
„Nyilvánvaló., hogy a közeljövőben helyre kell tenni sok mindent – folytatta szakvezető. – Ez azonban csak úgy lehetséges, ha a mindennapokban, az edzéseken is mindenki maximálisan odateszi magát. Úgy kell lejönni edzésre, hogy ha valaki beteszi a lábát a terembe, akkor csak a röplabdára koncentrál, és kihozza magából a lehető legtöbbet. Én kicsit váltottam az edzésmódszerben: megpróbálom a játékosokat állandóan prés alatt tartani, remélve, hogy ha a meccsen is hasonló helyzetekbe kerültek, akkor ott is megtalálják a megoldást. Ezek nem könnyű edzések,. Fizikailag és fejben is bírni kell. A következő fordulóban, a TFSE elleni mérkőzésünket hozni kell, aztán jön hozzánk a Nyíregyháza, majd megyünk Újpestre. Ezekre az erőpróbákra készülünk.”