Tálas Zsuzsanna:„Az utolsó vérig küzdeni fogunk!”

Az M4 Sport heti aktuális magazinja, a Sport7fő is kiemelten foglalkozott a Linamar-BRSE keddi Beziérs elleni CEV Kupa-mérkőzésével. A békéscsabai csapat feladójával, a már Franciaországban tartózkodó Tálas Zsuzsannával Molnár Mátyás beszélgetett.

Az M4 Sport interjúja Tálas Zsuzsannával:

Az alábbiakban pedig a Linamar-BRSE hétfői franciaországi helyzetjelentését is közzé tesszük, további nyilatkozatokkal:
“Apróbb fennakadás csak a Barcelonában való landolás után volt, mikor is közel egy órát kellett várakoznia a csabai különítménynek, míg a francia csapat által delegált buszok megérkeztek. Mindez nem szegte kedvét a társaságnak, akik jó kedvűen és motiváltan rótták a kilométereket.

A BRSE esti edzése előtt a Beziérs tréningezett ugyancsak a meccs helyszínén, a felek már farkasszemet néztek egymással, szinte tapintható volt a feszültség…

Kedden este többezernyi csabai szív dobban majd a hatalmasat, mikor a CEV Kupa nyolcaddöntőjében útjára indul a labda Franciaországban. Nem titkolt, határozott céllal kelt útra a magyar bajnok: az idehaza megszerzett előnyből kovácsolna továbbjutást érő végeredményt, hogy a klub idei sikersorozata egy újabb, immár Európában is magasan jegyzett állomásához érkezzen.

Sasa Nedeljkovic alakulata az idei Bajnokok Ligája és CEV mérkőzéseken sorozatban negyedik győzelmét aratta a Béziers hazai legyőzésével, csak a Prostejov tudott nyerni a viharsarkiak ellen az első találkozón. Azóta a BRSE parádés sorozatot produkál és abban mindenki egyetért az egyesületnél, hogy győzni kell a visszavágón is! Ez a fajta töretlen hit és maximalizmus vitte előre a klubot eddig, s most itt az újabb lehetőség, hogy sporttörténelmet írjon a gárda.

Természetesen nem csak a győzelem esetében jutna tovább a Békéscsaba, hanem már két megnyert játszmával, illetve egy esetleges aranyszett esetén is kivívható a továbbjutás. Ami, biztos, hogy a francia csapat már csak az aranyszettben bízhat, így a lélektani előny ezúttal egyértelműen a csabai oldalon van.”

Mester és a tanítványok

Szasa Nedeljkovics: Tisztában vagyunk vele, egészen más mérkőzés lesz, mint az első találkozó. Nulláról indulunk, ki kell zárnunk minden külső körülményt. Nem mindennapi összecsapás lesz, de az ilyenekért dolgozunk keményen minden a hétköznapok során.
Molcsányi Rita: Szoros mérkőzést várok. A franciák nem tudták a maximumot hozni Békéscsabán, most bizonyára mindent megpróbálnak majd. Taktikus játékkal, jó mezőnymunkával képesek vagyunk kivívni a továbbjutást.
Tatjana Matics: Kőkemény harcra számítok kedden. Felkészültünk ismét, tudjuk mit kell tennünk. Az első meccsen megteremtettük az esélyt, mellyel élni fogunk.

A Beziérs-Békéscsaba CEV Kupa-nyolcaddöntő visszavágó kedden 20 órakor kezdődik.