OSB: dunaújvárosi és újpesti öröm a döntőben

A helyosztókkal zárult az Országos Serdülő Bajnokság döntője Nyíregyházán, a Continental Arénában. A lányoknál az UTE, a fiúknál pedig a Dunaújváros ünnepelhette a bajnoki címet.

 

Bár az első két napon jónéhány ötszettes mérkőzést játszottak le, azonban a helyosztókon nem sok izgalom maradt. A fiúknál és a lányoknál is összesen egy-egy szettre futotta a három vesztes csapat erejéből, mindkét nemnél a bronzmeccsen. Előbbieknél a kecskemétiek szerezték meg az ötödik, a fehérváriak pedig a harmadik helyet (itt a becsületszettet nagy csatában nyerte a Pénzügyőr 27:25-re). A fináléban a dunaújvárosi fiatalokat az első két játszmában még szorongatták a szolnokiak, de a harmadik már itt is sima volt.

A lányoknál a nyíregyháziak az MTK-tól is kikaptak, így házigazdaként végeztek a hatodik helyen. A bronzmeccsen a Békéscsaba ismét legyőzte a BVSC-t, azonban a döntőben az UTE visszavágott a Vasasnak a csoportmeccsen elszenvedett 3:2-es vereségért, és nagyon simán nyertek 3:0-ra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a lilák már második korosztályos bajnoki címüket ünnepelhetik az idén, míg a Vasasnak ezúttal egy sem jutott.

 

ORSZÁGOS SERDÜLŐ BAJNOKSÁG, NYÍREGYHÁZA
Fiúk:
Az 5. helyért: KESI – RÖAK Kaposvár 3:0
A 3. helyért: Felsővárosi Fésüs RAF – Pénzügyőr 3:1
Döntő: DSE RA – Szolnoki Sportcentrum 3:0
A végeredmény: 1. DSE RA, 2. Szolnoki Sportcentrum, 3. Felsővárosi Fésüs RAF, 4. Pénzügyőr, 5. KESI, 6. RÖAK Kaposvár

Lányok:
Az 5. helyért: MTK – Nyíregyháza 3:0
A 3. helyért: Linamar-BRSE – BVSC-Zugló 3:1
Döntő: UTE – Vasas 3:0
A végeredmény: 1. UTE, 2. Vasas, 3. Linamar-BRSE, 4. BVSC-Zugló, 5. MTK, 6. Nyíregyháza