Válogatott közönségtalálkozó és „Parkröplabda” a Continental Arénánál

A szombati páros Európa Liga-mérkőzés kísérőprogramjaként pénteken parkröplabdatornát tartottak a nyíregyházi Continental Arénánál, ahol a női válogatott játékosai is tiszteletüket tették.

 

Hét nyíregyházi iskola csapata, nagyjából hetven játékossal vett részt a megmérettetésen, amelyet végül az előző napi eső miatt a vízes füves terület helyett a csarnok szomszédságában lévő strandröplabda pályákon tartottak meg. A remek hangulatú tornára kilátogattak az azt megelőzően a csarnokban edző női válogatott játékosai is, akik egy közös fotóra is összeálltak a fiatalokkal.

Az első a Zelk Zoltán Általános Iskola, a második az NYSZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi Vízügyi Szakgimnáziuma, a harmadik pedig a Vasvári Pál Gimnázium csapata lett. A rendezvényt Kósa Árpád kabinetvezető, az MRSZ elnökségi tagja, illetve Dobi József a Hübner-H Kft. gazdasági igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a női válogatott játékosait.

 

A parkröplabda-torna mellett szombaton rendezik a „Légy te is bajnok!” nevű programot, mely keretein belül gyerekek játszhatnak nemzetközi körülmények között egy gálameccset. Ezen majd a Nyíregyházi Sportcentrum gyermek A-csapata és a Nyíregyházi Sportcentrum serdülő együttese meccsel egymással – 12:45-től a Continental Arénában.

Hasonló mérkőzést a férfiválogatott januári, kazincbarcikai Eb-selejtezője előtt is volt már, de a kaposvári és a budapesti Európa Liga-találkozókon is lesznek hasonló rendezvények.